• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve se poklopilo - Srbija na korak do Mundobasketa: Evo šta treba"orlovima" da odu na Svjetsko prvenstvo

Autor Haris Krhalić

Sve se poklopilo, Srbiji fali samo jedan mali korak ka Mundobasketu!

 Šta treba Srbiji za plasman na Svjetsko prvenstvo Izvor: Printscreen/ERT/MN Press

Srbija je savladala Tursku 77:76 u meču kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine, a opet su se poklopili rezultati ostalih mečeva za tim Srbije! Duel Letonije i Britanije ih nije zanimao, ali u duelu Belgije i Grčke pobijedila je Grčka i učinila im uslugu!

U dramatičnom meču u kome je gledana jako loša, naporna i nekvalitetna košarka bilo je 72:70 za Grke koje je do trijumfa vodio Larencakis sa 20 poena, dok je Nik Kalates imao 13. Kod Belgijanaca Obasoan je ubacio 30! 

Do kraja kvalifikacija reprezentacija Srbije igra dva meča, prvo sa Grčkom u gostima 24. februara naredne godine, a onda se sve završava 27. februara u meču sa Velikom Britanijom u Srbiji. Naravno sa dvije pobjede Srbija ide dalje bez ikakvih dodatnih kalkulacija, ali sa trijumfom Grčke u Belgiji situacija za Srbiju je mnogo bolja.

Prvo, pobijedili su Tursku, imaju dvije pobjede više od njih i bolji međusobni skor, tako da Turska, kao ni Velika Britanija ne mogu da ih stignu. Srbiju sada zanimaju samo dva tima - Grčka i Belgija! Letonija je prva u grupi sa skorom 7/1. Slijede Srbija i Grčka sa 5/3, pa Belgija i Turska sa 3/5 i na kraju Velika Britanija sa 1/7. 

S obzirom da tri tima idu dalje, uz Letonce će na Svjetsko prvenstvo još dva tima, a ogromne šanse za to imaju Srbija i Grčka. Srbiji u svakom slučaju, kako god da se odvijaju ostali mečevi biti zadovoljna jednom pobjedom,

Samo jedan trijumf nam je dovoljan da pobjegnemo Belgijancima i tako budu sigurno na trećem mjestu, dok bi pobjedom nad Grcima bili drugi na tabeli. Računica je jasna - 24. ili 27. februara jure pobjedu ili pobjede, a samo jedna je dovoljna za Mundobasket!

Djeluje da je najteži posao, a to je meč sa Turskom kući, sada završen!

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mili09

Grčka je sa ovom pobjedom već obezbjedila prolaz..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC