• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati šuter nije mogao kod Ivanovića: Kod njega je kao u vojsci, ako izgubiš - moraš da trčiš!

Autor Dragan Šutvić

Bivši igrač Baskonije ostao je ljut na trenera Crvene zvezde kod kojeg je poslije velikog kiksa dobio otkaz

 nik stauskas o odnosu sa duškom ivanovićem  Izvor: Profimedia/MN Press

Kanadski košarkaš Nik Stauskas javno je kritikovao novog trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, sa kojim se u Baskoniji rastao nekoliko meseci prije isteka svog ugovora. On je tada napravio čuveni kiks u derbiju protiv Barselone, kada je neshvatljivim padom koncentracije "prosuo" pobjedu svog tima u završnici i nedugo poslije toga je napustio Vitoriju. Ivanović je potom vodio tu ekipu do titule prvaka Španije, a Stauskas se više nije vraćao u Evropu.

"Igrao sam za njega u Baskoniji i osjećaj je bio kao da da sam u vojsci. Uzeo mi je svu zabavu iz košarke. Njegova ideologija je nazadna na taj način da, ako izgubiš, onda on smatra da se to dogodilo jer se nisi dovoljno trudio i zbog toga te kazni trčanjem sljedećeg dana. On je jedini razlog zbog kojeg odbijam da ikad više igram u Evropi", rekao je Stauskas.

Stauskas je poslije te epizode u Španiji igrao u razvojnim timovima NBA ligaša - Toronto Reptorsa, Denvera, odigrao je dvije utakmice za Boston Seltikse i šest za Majami Hit, a sada je u razvojnom timu Seltiksa.

Ivanović je početkom ove nedjelje preuzeo Crvenu zvezdu i u četvrtak od 19 ima debi na klupi crveno-bijelih, u meču protiv ASVEL-a. Za razliku od Stauskasa, među bivšim igračima crnogorskog stručnjaka koji su mogli sa njim je i Igor Rakočević, višestruki dobitnik nagrade za najboljeg šutera Evrolige.

"Ono što mogu da kažem za njegov rad je da je on izuzetno pravičan trener. Ima svoju filozofiju, ima zadatke koje postavlja pred svakog igrača i ako taj igrač te zadatke ispunjava na treningu i na utakmicama, onda ima i pravo da dobije ono što mu slijedi, što zaslužuje. Duško Ivanović ima filozofiju da uspije da usmejri igru cijele ekipe tako da se jasno zna ko su lideri ekipe i od kojih igrača se najviše očekuje", rekao je Rakočević o novom treneru Zvezde.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC