• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović nasmijao novinare, pa otkrio šta fali Zvezdi: Promjene su već počele - treninzi traju do 11 i po! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi trener košarkaša Crvene zvezde razgovoarao je sa medijima pred debi na klupi svog novog tima.

 Duško Ivanović prva izjava kao trenera Crvene zvezde Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaški klub Crvena zvezda napravio je veliku promjenu samo nekoliko mjeseci nakon početka sezone. Umjesto Vlade Jovanovića sa kojim je sporazumno raskinut ugovor na klupu crveno-bijelih sjeo je iskusni crnogorski stručnjak Duško Ivanović. On je danas, na otvorenom treningu Zvezde, prvi put imao priliku da se malo detaljnije raspriča sa novinarima beogradskih medija.

Tokom tog razgovora bilo je priče o mečevima koji slijede, igračima koje ima na raspolaganju, navijačima koji treba da budu vjetar u leđa timu, ali i treninzima. Poznato je da Ivanović važi za jednog od najzahtjevnijih trenera u evropskoj košarci i da su njegove metode rigorozne - ima mnogo rada na fizičkim predispozicijama, kako bi se ispoštovao njegov stil igre.

Zato su novinari Duška Ivanovića prvo upitali da li je tačno da je prvi dan sa ekipom trening trajao pet sati! "Nemate dobru informaciju, nismo radili od pet do deset nego do 11 i po. Neko vam daje informacije, ali nisu dobre", rekao je Duško Ivanović, nasmijao prisutne i zatim nastavio:

"Momci stvarno od prvog momenta imaju predispozicije da rade i rade dobro. Ono što sam ja vidio, čvrsti su! Treba im malo strpljenja i treba im vjere. Mislim da su to dva aspekta koja treba da imamo sutra i to bi nam pomoglo. Nisam pokušavao puno da mijenjam jer ne bi bilo efekta. Samo neke detalje, nešto što se mora promijeniti - mali detalji u odbrani i mali detalji u napadu."

Nekadašnji trener Baskonije pratio je i mečeve Zvezde u prethodnom periodu, pa mu ekipa nije nepoznata. Ipak, najbolje zna Luku Vildozu, momka sa kojim je radio u Španiji i koji bi sada mogao da mu bude produžena ruka na terenu. Njegove košarkaške zamisli, koje već dobro poznaje, trebalo bi da preseli na parket već protiv Asvela.

"I Vildozi će pomoći što zna o čemu se radi, pa može da pomogne momcima da sve brže ide. Mislim da su pravi profesionalci i da će brzo prihvatiti. Istina je da nam fali vremena, ali to je što je. ASVEL igra veoma brzo i agresivno u tranziciji, vole 1 na 1 i imaju mnogo igrača koji mogu da ih riješe. Imaju igrače koji šutiraju, imaju Fola koji dominira u reketu i najbolje koriste to što imaju", rekao je Duško Ivanović.

Kao jedan od presudnih faktora da se energija Duška Ivanovića prenese na teren mogla bi da bude publika, koja će ispuniti dvoranu protiv francuskog tima. "Sigurno da će navijači pomoći svima nama. I u ranijim utakmicama koje sam ja gledao preko televizije oni su uvijek bili šesti, sedmi ili osmi igrač Crvene zvezde. Na kraju, ovi momci moraju da daju koševe i da ih brane. Može publika da im pomogne, ali moraju sami", 

Na konferenciji kada je predstavljen Ivanović je pomenuo da je i prije skoro 50 godina postojala šansa da stigne u Zvezdu. Tada se to nije desilo, a sada nije želio mnogo da oklijeva - odmah je prihvatio ponudu. "Bogami, ne znam, zaboravio sam. Slična situacija. Ljetos nije bilo kontakta, a sada se desilo u jedan ili dva dana. Nisam puno razmišljao kada je stigla ponuda. U ovom momentu je najbitnija sutrašnja utakmica", rekao je crnogorski stručnjak i pitanje o formiranju stručnog štaba ostavio za kasnije. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC