• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao "četvorku", a šta će sad kod novog trenera? Mladi košarkaš Zvezde: Ne mogu ja da biram...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda i njen novi trener Duško Ivanović željno očekuju duel sa Asvelom u okviru 8. kola Evrolige, a o tome je govorio i Filip Petrušev.

 Koju poziciju će igrati Filip Petrušev u Crvenoj zvezdi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Talentovani centar Crvene zvezde Filip Petrušev, osvrnuo se na dosadašnji kratki period rada sa trenerom Ivanovićem, ali i iznio svoja očekivanja pred izuzetno važan meč koji slijedi u Evroligi, protiv Asvela u Beogradu (četvrtak, 19.00).

"Asvel je jedna nezgodna ekipa. Igraju čvrsto, agresivno, vrše pritisak na loptu, to moramo prvo da im uskratimo. Druga najvažnija stvar je zatvaranje reketa, jer se često oslanjaju na prodor, a potom vole da 'izbace' loptu na šut za tri poena. Mi na njihovu agresiju moramo da odgovorimo našom", poručio je Filip Petrušev na treningu pred utakmicu.

Zanimalo je i navijače, ali i predstavnike medija, na kojoj poziciji ga vidi novi trener Ivanović. Znamo da je u prvom dijelu sezone kod Jovanovića igrao na poziciji krilnog centra, a do tada je uglavnom imao ulogu klasičnog centra. "Vidjećemo šta trener misli o tome. Do ove godine sam uglavnom igrao na pet, pa ove sezone na četiri. Iskreno gdje god igram moram da iskoristim šansu, a i svakako ne mogu da biram poziciju." 

Duško Ivanović važi za strogog trenera, koji naporno radi sa svojim igračima, a govorio je o tome za naš portal i nekadašnji as crveno-bijelih Igor Rakočević. Mladi Petrušev ima svoje viđenje na tu temu.

"Ovo je tek treći dan sa njim. Za sada nije kao što smo očekivali, ali se sve brzo izdešavalo pa ima vremena da uspostavi svoje sisteme i zahteve", uz osmijeh je prokomentarisao bivši centar Anadolu Efesa.

Pričalo se upravo o tim zahtjevima i sistemima.

"Uspostavio je on već neke svoje sisteme. Vidjećete već sami u četvrtak. Rekao je i on sam, puno kontakta, agresivna igra i da vjerujemo u sebe prije svega."

Pomalo iznenadno je došla smjena trenera Jovanovića i još brže odluka da na njegovo mjesto dođe proslavljeni crnogorski stručnjak, pa su novinari upitali Petruševa da uporedi ova dva stratega.

"Iskreno, mora da prođe neko vrijeme pa da vidimo razliku, jesu drugačiji treneri, ali ponavljam novi trener je tek tri dana tu. Svi smo ga dobro prihvatili, svi smo spremni da radimo, ali nije još bilo konkretnih utakmica da uporedim", time je zaključio razgovor sa medijima Petrušev koji u dosadašnjem dijelu Evrolige bilježi 7,3 poena i pet skokova po meču.

Crvena zvezda će u četvrtak od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Asvel. Francuski tim do sada ima učinak 3-4, a upravo dvije pobjede su zabilježili na gostovanjima Virtusu i Valensiji, pa se očigledno vrlo dobro snalaze van svog Liona. Zvezda se nalazi na samom dnu tabele (1-6), te se Beograđani nadaju da mogu do pobjede i prekida crne serije poraza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC