• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA JURI TOP 8 I REKORD EVROLIGE: Četvorica sa Radonjićem pisala istoriju sad sa Ivanovićem hoće još više!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda Duška Ivanovića hoće da postavi rekord!

 Crvena zvezda juri top osam Evrolige Izvor: MN Press/ATA Images

Crvena zvezda od 19 časova dočekuje Olimpiju iz Milana na svom terenu, a ta utakmica bi mogla da uđe u istoriju! Duško Ivanović je u mjesec dana koliko je na klupi Crvene zvezde napravio fantastičan rezultat i još uvijek nije poražen, a ako uspije da produži tu seriju i na meču sa Olimpijom iz Milana postaviće rekord!

Najveća serija pobjeda Crvene zvezde u Evroligi desila se na prelazu između 2016. i 2017. godine kada je tim koji je vodio Dejan Radonjić upisao sedam pobjeda zaredom. Serija je krenula 22. decembra, a trajala je do 26. januara.

Neki igrači iz ovog tima su bili dio tog podviga, pa su tada u sastavu crveno-bijelih igrali kapiten Branko Lazić, tada mladi Ognjen Dobrić, a pod košem su starteri bili Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić, doduše u drugim ulogama i pozicijama. 

RADONJIĆEVA KAZNENA EKSPEDICIJA PALA NA POSLJEDNJEM ISPITU!

Izvor: MN PRESS

Tim trenera Dejana Radonjića je tog 22. decembra 2016. godine krenuo u nevjerovatan podvig. Savladali su u "Pioniru" Real Madrid sa 82:70, a heroj trijumfa sa 20 poena bio je Marko Simonović. Sedam dana kasnije u Beograd je došao CSKA koji je dabl-dablom od 16 poena i 10 skokova "ugasio" Ognjen Kuzmić za konačnih 78:67.

Pokazao je ovaj tim da da i na gostovanjima može da parira rivalima, pa je uz fantastičnu partiju Branka Laziča (indeks korisnosti 20) pobijedio Žalgiris 77:61 u gostima. Potom su se vratili u Beograd gdje je Ognjen Kuzmić "zalijepio" Ekpea Judoa i sa 21 poenom i 8 skokova bio heroj pobjede 75:73 u "Pioniru"!

Uslijedila je pobjeda nad Makabijem u Izraelu 71:67, a onda je u "Fernando Buesi" poslije 23 poena Simonovića pala Baskonija i to ubjedljivo 87:69. Posljednji trijumf u nizu je bio nad Panatinaikosom 72:66 u Beogradu. Na kraju sezone je Top 8 "promašen" za jednu pobjedu pošto je u nokaut fazu otišla Darušafaka pobjedom u posljednjem kolu regularne faze. 

OD DNA DO TOP 8 ZA MJESEC DANA - A SAD SE JURI REKORD!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

To je uspio da uradi Duško Ivanović. Otkako je 14. novembra stigao na čelo crveno-bijelih ekipu koja je redom gubila u Evroligi, a često se mučila u ABA je podigao i od nje napravio pravu kaznenu ekspericiju. Do sada je od 17. novembra kada je vodio tim protiv Asvela nanizao šest pobjeda i na trijumf je od izjednačavanja rekorda. 

Poslije 71:67 protiv Asvela kod kuće uz 16 poena Ivanovića uslijedila je pobjeda nad Albom 88:84 u produžetku i jedan u nizu sjajnih mečeva Luke Vildoze. Makabi je pobjeđen na jednu loptu 69:68, a najbolja partija Ognjena Dobrića u sezoni i 20 poena na meču bilo je dovoljno da se savlada Virtus 83;74. 

Zatim je trojka Nedovića dvije sekunde prije kraja meča donijela pobjedu u prvom "vječitom derbiju" u Evroligi, a prije dva dana smo vidjeli i trijumf nad Žalgirisom, ponovo u režiji Luke Vildoze! Sada se čeka Olimpija za izjednačenje rekorda, ali i za dodatni korak napred na tabeli i možda priliku da se crveno-bijeli tim osami na osmom mjestu najjačeg evropskog takmičenja! 

A poslije toga - možda uslijedi i napad na novi rekord! Ipak, bez žurbe, jer u "Pionir" dolazi jedna od najboljih odbrana Evrolige, koliko god da je Olimpija trenutno u lošoj formi. "Pionir", 19:00. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC