• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko povisio ton - Čekam da me još jednom to pitate! Obradović ljut: Sve ovo ću da sabiram kad budem donosio ODLUKU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željko Obradović imao je šta da zamjeri svojim igačima.

 Željko Obradović nezadovoljan zbog opuštanja igrača Partizana Izvor: YouTube/ BC Partizan TV

Partizan je pobijedio FMP (90:86) i to je ponovo bila drama. U jednom momentu je bilo "+27", pa je na pet minuta prije kraja bilo "+21" (79:58) i onda neizvjesna završnica! Igrao se sa živcima navijača i na kraju je iščupao trijumf. Željko Obradović je upozoravao, opominjao i na kraju je imao šta da kaže na konferenciji za medije.

Bio je vidno ljut zbog igre pojedinaca, dao je šansu svima, ušao je i Vladimir Brodzijanski, a do potpunog opuštanja došlo je u završnici.

"Najavili smo da igramo protiv tima koji je u dobroj formi i koji dobro igra u ABA. Agresivnošću smo uspjeli da odigramo dobar meč 35 minuta. Posljednjih pet minuta - nema razloga to da komentarišem. Čestitam igračima na dobrom meču i hvala svima koji su bili u dvorani", počeo je Obradović.

Onda je povisio ton. "Ne vjerujem da je opuštanje niti potcjenjivanje, već realan prikaz onoga što neki igrači mogu da urađe. Čekaću ponovo da me neko od vas pita što ne igraju mladi. Biće ključno pitanje, pa ću vam reći da pogledate posljednjih pet minuta protiv FMP-a."

Naglasio je da nije problem bila motivacija. "Motivacija je bila na odličnom nivou, pet prije kraja 79:58, '+21' je bilo, igrači su bili izvanredni. Sve što smo postavili kao principe u odbrani i u napadu, bilo je nekih sitnih detalja, bili su izuzetno motivisani. Posljednjih pet minuta. Svakom ko malo prati košarku, sve je jasno."

Pričao je posebno o mladim igračima, nije ih imenovao... "Pokušavam da razumijem ove mlade i da im dajem priliku. I sada ponovo možete da uđete na sajt ABA lige, uzmite prosjek minuta igrača Partizana. Uzmite prosjek i sve će vam biti jasno za 11 kola. Nijedan nema više od 20 minuta, znam da sam to gledao prije dva kola. To je tako i probaćemo tako da nastavimo."

Upitan i da li je hladnoća bila jedan od razloga, pošto je u dvorani bilo hladnije. "Hladnoća je sigurno glavni razlog, tad je najveća zima bila, na pet minuta prije kraja bilo baš zima. Nekako FMP-u nije bilo zima, a nama jeste. Bilo je toplo pod našim košem, a tamo zima. Nešto se desilo", ironično se nasmijao trener Partizana.

Za kraj je prokomentarisao i Džejmsa Nanelija i konstataciju da je djelovao "uspavano". "Neki igrači su imali slobodan dan poslije Efesa, njih šestorica nisu trenirali. Došao je, osjećao se loše, bio je bolestan, ljekari su uradili sve da ga osposobe. Imao sam četiri igrača van tima, plan je bio da ne igra previše. Igrao je oko osam minuta i to je uticalo na to da djeluje uspavano. Bolest", zaključio je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC