• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda njega želi za centra - DOMINIRA U REKETU, A ŠUTIRA I ZA TRI! Džikić ga je upamtio, igrao je i u ABA ligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Marvina Džounsa želi da dovede Crvena zvezda.

 Marvina Džounsa želi da dovede Crvena zvezda Izvor: Profimedia

Crvena zvezda traži centra i to već neko vrijeme. Poslije povrede Hasana Martina, kog čeka duga pauza, bilo je jasno da je neophodno pojačanje u reketu i djeluje da je izbor pao na Marvina Džounsa (29, 213cm). Izraelski mediji već su prenijeli tu informaciju i djeluje da je on najrealniji izbor u ovom momentu. Vidjelo se i u meču protiv Splita koliko nedostaje igrač u reketu.

U toj pobjedi hrvatski tim imao je čak 14 skokova u napadu, nešto što je moglo da košta crveno-bijele na kraju. Upravo je to jedan od segmenata u kom bi Džouns mogao mnogo da doprinese. Igra trenutno za izraelski Hapoel Holon i tamo dominira pod koševima. U prosjeku ima osam defanzivnih i 5,8 ofanzivnih uhvaćenih lopti po meču. Uz sve to ima i sjajne predispozicije kada su blokade u pitanju, pa mu je prosjek bar jedan po meču. Naučili su to i klubovi iz ABA lige kada je igrao za Krku i Olimpiju.

Njega je u oktobru dobro zapamtio i Aleksandar Džikić sa Hapoel Jerusalimom. Hapoel Holon je slavio (80:76), a nerješiva enigma bio je Džouns koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom (21, 10sk). Takođe, ono što je primjetno jeste i da je u prethodnih nekoliko sezona znato više počeo da šutira za tri poena.

Primjera radi, dalekometni hici nisu ga služili dok je bio u Olimpiji (1/12), ni u Krki (0/5), ali je od dolaska u PAOK postao nešto precizniji (4/9), dok je u Hapoelu na oko 30 odsto (6/17). Nije pretjerano dobar šuter za tri, ali umije i da pogodi, što može da bude značajno u igri protiv centara koji vole da se "parkiraju" u reketu. Ono šta je njegova velika mana jesu slobodna bacanja.

Kada je njegova karijera u pitanju, rođen je u Čikagu i tamo je bio u srednjoj školi. Bio je na tri koledža (Hajlend, Kent Stejt i Južni Teksas), ali nije izabran na NBA draftu 2017. godine. Odlučio je da ode "preko okeana", potpisao je za Kolos sa Rodosa, pa je onda igrao za Olimpiju, Petkimspor, Krku, Prometej, Peristeri, PAOK, Leones de Ponse i sada je u Hapoelu. U pauzi između grčkog i izraelskog kluba bio je u Portoriku i tamo je odigrao 24 utakmice. Interesantno je da je u toj ligi imao 50 odsto šuta za tri (17/34).

Pogledajte i partiju protiv Džikićevog Hapoela:

Marvin Džouns
Izvor: YouTube/Hapoel Holon

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC