• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio zvijer crveno-bijelih, a sad se bori da opet prohoda! Dominirao Evroligom, pa ostao nepokretan u saobraćajki

Autor Mladen Šolak

Bivši as Evrolige doživio tešku saobraćajnu nesreću i već pola godine se žestoko bori da opet stane na noge. U toj borbi ima veliku podršku svojih najbližih.

 Patrik Jang ponovo uči da hoda Izvor: Twitter/PatricYoung4/MN Press

Nekada dominantni evroligaških centar, Amerikanac Patrik Jang (30 godina, 208 centimetara), vodi veliku životnu bitku u domovini. Snažni momak iz Džeksonvila ponovo uči da hoda, nakon što je prošlog juna doživio tešku saobraćajnu nesreću i u njoj ostao nepokretan.

Poslije pola godine žestoke borbe da opet stane na noge, Jang se još jednom osvrnuo ka užasnoj nesreći, koju je doživio u Nebraski. Otkrio je da je naišao na mračan dio puta i da je htio da se skloni, da bi izbjegao potencijalni sudar sa drugim vozilima. Tada mu se prevrnuo automobil, ali je uspio da izvuče mobilni telefon i da pozove prijatelja koji je vozio iza njega. S obzirom na mrkli mrak, njegov drug uopšte nije znao da se dogodila saobraćajka. Tako sam završio u ovom stanju, sa povređenom kičmom. Još se oporavljam", rekao je on.

Nekadašnja koledž zvijezda i bivši košarkaš Olimpijakosa i Galatasaraja trenutno je na rehabilitaciji u Denveru. "Radujem se susretima sa terapeutima. Isto je kao i sa trenerom i stručnim štabom za koga ste spremni da date sve. Pojavićete se kada je potrebno, imaćete pravi stav i bićete motivisani i kada dođu teški dani. A, neki dani su zaista teški, a nekim danima dominiram. Bilo kako bilo, svakog dana napredujem bar za procenat", rekao je Jang.


On je u međuvremenu prihvatio poziv da počne da komentariše utakmice i od septembra 2021. je sa "one" strane kamere i mikrofona, a u svim borbama i izazovima ima veliku podršku svoje supruge Vitni Abot i njene ćerke Kajle. Patrik je upoznao suprugu dok su studirali zajedno na Univerzitetu Florida, ali su im se putevi razišli kada je on otišao da igra u Evropi, dok je ona završavala školovanje i rodila ćerku tokom veze sa drugim.

"Kada sam 2018. bio na oporavku od povrede koljena i dok sam se nadao povratku košarci, Vitni me je posjetila, ali tada je sve ispalo veoma loše, jer nisam siguran da li znamo u kome smijeru idemo. Bio sam nezreo i nismo pričali od ljeta 2018. do maja 2021". U međuvremenu su obnovili kontakt, buknula je ljubav i vjenčali su se samo osam dana poslije njegove saobraćajke. Sada zajedno prolaze kroz veliku životnu borbu, u kojoj Jang djeluje motivisano kao i kada je bio na vrhuncu u Evroligi.

Izvor: Twitter/PatricYoung4

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC