• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao u ABA ligi, mrzio Kobija, sad se vraća u NBA! Brajant nije htio da mu doda loptu, zvao ga NAJGORIM saigračem

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Smuš Parker je poslije završetka igračke karijere odlučio da postane košarkaški sudija.

 Smuš Parker postao sudija Izvor: Profimedia

Bivši američki košarkaš Smuš Parker (41) tokom svoje karijere igrao je za brojne klubove u NBA ligi, ali i širom svijeta, pa je tako sezonu 2012/13 bio član Cibone i takmičio se u ABA ligi. Povukao se 2018. godine poslije nastupa za nižerazredni Albani, a potom je odlučio da promijeni karijeru. Za razliku od mnogih njegovih kolega koji su poželjeli da budu treneri ili košarkaški operativci, Parker je prešao "na drugu stranu".

Američki mediji prenose da je Smuš Parker postao košarkaški sudija, odnosno pokušava da postane. Sudio je mečeve mlađih kategorija i polako "krči" svoj put u novom svijetu za njega, do juče neprijateljskom - pošto dobro znamo da su košarkašima arbitri uvijek "trn u oku".

Nakon nekoliko sezona u NBA ligi, gdje je nastupao i sa većim i manjim uspjehom za Klivlend, Detroit, Finiks, Lejkerse, Majami i Kliperse, sada bi mogao da vodi utakmice najjače lige, gdje će sigurno biti i povika da li ima i "navijačkog momenta".

Interesantno je da je Parker odigrao svih 164 utakmice za Lejkerse pored Kobija Brajanta tokom sezona 2005/6 i 2006/7, ali da nimalo nije volio taj tim, čak ni "Crnu Mambu". Njih dvojica se nikako nisu slagali u Lejkersima, takoreći "mržnja" je bila obostrana, ali je sve krenulo od pokojnog Kobija...


"Malo je falilo da postanem MVP lige, a saigrači su mi bili Kvami Braun i Smuš Parker. Smuš je bio najgori. Nije uopšte trebalo da bude NBA igrač, ali Lejkersi su se 'stisli' za novac, nisu željeli da plate pravog... Te sezone sam šutirao 45 puta po utakmici, a šta sam i mogao drugo? Da dodam Braunu ili Krisu Mimu?", ispričao je prije nekoliko godina Kobi Brajant, na šta mu Smuš Parker nije ostao dužan i uzvratio je teškim riječima:

"Kobi Brajant je veliki radnik i majstor košarke, to niko ne može da ospori. Ono što mi se ne dopada je njegova ličnost i način na koji se ophodi prema ljudima. Košarka je timski sport, nije kao tenis ili golf. Kada si vođa ekipe, moraš da se potrudiš da se drugi osjećaju ugodno pored tebe. On to uopšte nije radio", ispričao je Parker.

Smuš je dodao i da je te sezone pokušao da popriča sa Brajantom, da ćaskaju o američkom fudbalu pošto su svakog dana zajedno, na šta je dobio odgovor da "to može, ali kad nešto uradi u karijeri."

"Zvao sam ih Los Anđeles Brajants. Jer, kad je Kobi srećan, Lejkersi su srećni. Kad je Kobi tužan, Lejkersi su tužni. Kada se on smije, cijeli tim se smije", otkrio je nekadašnji NBA igrač, danas perspektivni sudija koji se probija na velikoj sceni u Sjedinjenim Američkim Državama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC