• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokiću nagrada KSS - Teo među kandidatima! Oni su ponos Srbije, najbolje što srpska košarka ima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji košarkaš Srbije u 2022. godini je Nikola Jokić, a najbolja košarkašica je Tina Krajišnik!

 Nikola Jokić najbolji košarkaš Srbije u izboru KSS Izvor: MN PRESS

Košarkaški savez Srbije (KSS) je na specijalnom božićnom koktelu sumirao utiske u vezi sa svojim radom i srpskom košarkom u protekloj 2022. godini, a tim povodom su proglašeni i oni najbolji u srpskoj košarci. Najbolji košarkaš Srbije u 2022. bio je dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić koji je ubjedljivo pobijedio u izboru sa 34 dobijena glasa. Drugi je bio Vasilije Micić sa četiri, a bivši kapiten nacionalnog tima Miloš Teodosić dobio je jedan glas.

"Pozdravljam sve prisutne i hvala vam što ste došli, iako ja ne mogu da prisustvujem jer je takva sezona. Htio bih da se zahvaim KSS I sportskim novinarima na izboru za najboljeg igrača Srbije. Velika čast jer svi znamo šta znači košarka za nas. Želio bih da se zahvalim svojoj porodici koja je uz mene, kao I svom timu koji mi omogućava već godinama da napredujem I budem sve bolji", poručio je Jokić u video obraćanju iz Amerike.

Najbolja košarkašica Srbije za 2022. godinu bila je kapitenka srpskog nacionalnog tima Tina Krajšnik sa 28 dobijenih glasova. Osam glasova dobila je Ivon Anderson, a po glas Jelena Bruks, Nevena Jovanović i Anđelija Crvendakić. "Željela bih da se zahvalim na priznanju… Biti u mogućnosti da svakodnevno kroz košarku I kroz sport predstavljam svoju zemlju je za mene najveća privilegija I čast. Zajednički uspjesi nas svih u reprezentaciji I KSS su naš ponos", rekla je ona.

Dodijeljena je i specijana nagrada za izuzetna postignuća, a nju je dobila 3x3 reprezentacija Srbije koja je u godini iza nas uzela evropsku i svjetsku titulu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC