• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga u čudu - kako igra Filip Petrušev! Niste znali gdje je prošle sezone, a sada je jedan od najboljih u Evropi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Filip Petrušev igra sezonu karijere u Crvenoj zvezdi.

 Evroliga hvali Filipa Petruševa Izvor: MN PRESS

Filip Petrušev igra fenomenalno ove sezone. Jedan je od ključnih igrača Crvene zvezde, posebno u Evroligi. Blista u reketu, pogađa unutra, daje i trojke, pokazuje zbog čega je jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša. Njegova statistika i napredak u odnosu na start sezone najbolje pokazuju koliko se poboljšao.

Primijetili su to i ljudi iz Evrolige koji su na svom zvaniničnom Instagram nalogu okačili i njegovu statistiku sa posljednjih šest mečeva. Protiv Armanija (20 poena, 28 indeks), Olimpijakosa (14, indeks 20), Barselone (24, indeks 24), Valensije (25, indeks 36), Reala (17, indeks 13) i Monaka (21, indeks 25). Primera radi u prvih 13 evroligaških mečeva prosječno je davao 6,5 poena u meču, sada je to na 20,2. SLino je i sa indeksom korisnosti koji je u prvih 13 mečeva bio 8,4, sada je 24,3.

Uprkos dobrim partijama ni on ni Duško Ivanović nisu zadovoljni, uvjereni su da može mnogo bolje. Prvenstveno u odbrani, zato ga je trener i kritikovao javno.

"Dobio sam dva brza faula, Duško mi je rekao da se smirim, da se ne obazirem na to. Mogao sam mnogo bolje u defanzivi, to me je poremetilo, napad funkcioniše, odbrana mora bolje. To su stvari koje kod Duška moraju da se ispoštuju, nije važno da li je 5 ili 25 poena razlike", rekao je Petrušev posle utakmice.

Prošle sezone Petrušev je igrao za Efes i tamo se nije naigrao. Ergin Ataman mu nije dao pravu šansu i odlučio je da napusti redove osvajača Evrolige. Bio je u Ljetnoj ligi, nije dobio garancije za ugovor, pa je odlučio da se vrati u Evropu i da potpiše za Crvenu zvezdu. Prema prikazanom, pokazalo se to kao džekpot i za njega i za klub. Posebno od dolaska Ivanovića na klupu crveno-bijelih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC