• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JA SAM PARTIZANU DAO POZIVNICU ZA EVROLIGU! Bertomeu: Planirao sam i LICENCU za srpske klubove, ali...

Autor Dragan Šutvić

Doskorašnji direktor kompanije "ECA", koja rukovodi Evroligom, dao je intervju u kojem je otvoreno govorio o statusu najvećih srpskih klubova u tom takmičenju.

 bertomeu dao pozivnicu partizanu za evroligu  Izvor: MN PRESS

Bivši predsjednik Evrolige otkrio je u intervjuu za "Mozzart sport" da je on insistirao da Partizan ove sezone dobije pozivnicu za najjače evro-takmičenje i da je njegova ambicija bila i da srpski klubovi imaju višegodišnje ugovore, a samim tim i garantovano mjesto.

Sada mogu da kažem da se ove sezone prvi put otvorila prilika za dva srpska tima u Evroligi i da sam ja bio taj koji je dao vajld kartu Partizanu. Bilo je pravo vrijeme. Čim se otvorila prilika za dva tima iz Beograda u Evroligi, iskoristio sam je. Postojali su objektivni uslovi. Crvena zvezda je bila šampion ABA lige, Partizan se razvijao i bio važan u Evrokupu", rekao je Španac, koji je 22 godine vodio takmičenje.

Prema njegovim riječima, da je ostao na funkciji sljedeći korak bio bi dugoročni ostanak beogradskih "vječitih" rivala u Evroligi, u statusu timova koji imaju sigurno mjesto.

"Bilo mi je u planu. Zajedno sa brojnim drugim stvarima. Bez sumnje. Evroliga mora više da radi sa timovima, ali mnogo stvari je bilo u mojim planovima... Hajde da pričamo o berlinskoj Albi. Bila je u mojim idejama i dobila je vajld kartu za dvije godine. To je proces. Asvel i Bajern su bili u takođe bili u mojim zamislima za budućnost, pa su prije dobijanja dugoročnih licenci dobili vajld karte na dvije godine. To je proces i planirao sam da kroz isti prođu Crvena zvezda i Partizan."

Na pitanje zašto nijedan srpski klub nije dobio višegodišnju licencu, Bertomeu je rekao zašto je ipak ta "karta" davana ABA ligi sve ove godine.

"Srbija je uvijek bila država koja se razlikovala od onih kojima smo davali dugoročne licence. U Španiji, Njemačkoj, Turskoj ili Rusiji, pojedini timovi su godinama jasno dominirali nacionalnim ligama. Zato je imalo smisla uručiti im višegodišnje članstvo. Kada su pitanju Srbija, kao i Jadranska liga, drugačija je situacija. U jednom periodu je Cibona bila veoma snažna, pa Partizan i Crvena zvezda, tu je bila i Budućnost... Nije bilo tima koji jasno dominira, kao što to recimo rade Panatinaikos i Olimpijakos u Grčkoj, Barselona i Real Madrid u Španiji ili CSKA u Rusiji. Zbog toga nismo mogli da se odlučimo za jedan put”.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti o Evroligi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC