• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDU DOČEKALE ZASTAVE UKRAJINE I "PUTIN KHUYLO": Evo šta znači ono što su navijači Žalgirisa skandirali! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je ponovo igrala u neprijateljskoj atmosferi u Kaunasu.

 Crvenu zvezdu u Kaunasu dočekala neprijateljska atmosfera Izvor: Twitter/mamilasius/Screenshot

Crvena zvezda je poslije nevjerovatne drame izgubila od Žalgirisa u Kaunasu (71:66) u okviru 20. kola Evrolige, a sve pošto je domaćin iskoristio "paklenu atmosferu" i u posljednjih pet minuta je napravio seriju 13:0. To ne može da bude izgovor na "gašenje" u najvažnijem trenutku utakmice, međutim Zvezdu je dočekala neprijateljska atmosfera u Litvaniji, iako je i trener Žalgirisa zamolio navijače da ovoga puta ne bude nikakvih provokacija.

Na tribinama je bilo još više ukrajinskih zastava nego prošli put, a osim vrijeđanja igrača Crvene zvezde, sa tribina su se domaći navijači "obračunavali" i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dok su držali raširene zastave Ukrajine (nije primijećeno da je bilo NATO zastava kao prošli put), čulo se čudno skandiranje koje brojni gledaoci kraj malih ekrana nisu raspoznali. Kasnije je objašnjeno da su navijači Žalgirisa, dok su igrači Zvezde izlazili na parket, vikali "Putin khuylo". U pitanju je slogan koji se još od 2014. godine može čuti u Ukrajini, a u slobodnom prevodu bi otprilike značio "Putine, kurvin sine".

Podsjetimo, Crvena zvezda je na meti navijača Žalgirisa od kada su igrači odbili da drže poruku "Zaustavite rat" sa zastavom Ukrajine u Beogradu, da bi ih nakon toga po dolasku u Kaunas dočekale i NATO zastave.

"Ne bih volio da bude ikakvih provokacija, volio bih da košarka bude na prvom mjestu. Može da se navija za Ukrajinu i prije i poslije meča, a ne bih volio da navijači provociraju Srbe, pošto su naši navijači prethodni put pokazivali NATO zastave. Ja sam za to da košarka bude u prvom planu", rekao je Maksvitis na konferenciji za medije uoči utakmice sa Crvenom zvezdom, ali ga očigledno nisu poslušali navijači.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC