• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški savez BiH raspisao konkurs za generalnog sekretara: Ko će naslijediti Amera Čolana?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Traži se nasljednik Amera Čolana na mjestu "genseka" Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

 KS BiH raspisao konkurs za generalnog sekretara Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na osnovu člana 33. i 34. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor KSBiH raspisao je konkurs za izbor generalnog sekretara, prenio je zvanični sajt Saveza.

"Raspisuje se konkurs za izbor generalno sekretara za mandatni period od četiri godine", saopšteno je iz KS BiH uz uslove o završenoj stručnoj spremi, najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, visokog stepena poznavanja engleskog jezika, poznavanja rada na računaru...

Uz uobičajene dokumente, koji su neophodni za kandidate, naveden je i poseban uslov - kandidat mora dostaviti dokument u pisanoj formi koji sadrži plan i program rada Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine od četiri godine, te viziju razvoja košarke u BiH za taj period.

Takođe, izabrani kandidat za mjesto "genseka" dužan je da dostavi uvjerenje nadležnog organa o nekažnjavanju, najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana dostave obavještenja o izboru kandidata.

Ukoliko kandidat ne dostavi traženo uvjerenje u gore navedenom roku, na njegovu poziciju će biti izabran prvi sljedeći kandidat sa rang liste. Svi navedeni dokumenti moraju biti ovjerene kopije, s tim što se od kandidata može tražiti dostavljanje na uvid originalnih dokumenata. Kandidati koji zadovolje kriterijume će biti pozvani na razgovor uz komisijsku provjeru njihovih sposobnosti. Provjera radnih sposobnosti kandidata vrši se usmenim intervjuom, praktičnom provjerom znanja i putem testiranja.

Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja. Neblagovremene, neuredne i nepotpune prijave, kao i one prijave koje kandidati pismeno povuku neće se uzimati u razmatranje.

Prijave dostavit u roku od 15 dana. Na adresu Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, Asima Ferhatovića 2A, 71000 Sarajevo, Bosne i Hercegovine. „Prijava na konkurs za prijem u radni odnos“.

Generalni sekretar KSBiH u prošlom mandatu bio je Amer Čolan.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC