• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović PREZADOVOLJAN: To treba da bude Partizanov zaštitni znak!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Partizana o igri svog tima, ali i narednog evroligaškog rivala - Žalgirisa

 Partizan gostuje Žalgirisu u Evroligi Izvor: MN PRESS

Žalgiris je u srijedu izgubio od Efesa 70:80, a u Partizanu su sa posebnom pažnjom pratili taj duel. Ekipa Željka Obradovića gostovaće u petak Litvancima u Kaunasu, gdje je tim Kazisa Maksvitsa tradicionalno bolji i precizniji nego u gostima. Tako je nekadašnji šampion Evrope prije svega kod kuće stigao do veoma dobrog skora (12-10), pred meč sa Partizanom.

"Činjenica je da igraju mnogo bolje na svom terenu, njihovi procenti šuta su skoro za 10 odsto veći nego na strani, takođe i broj skokova ispod njihovog koša i skok u napadu. Igraju sa visokom postavom, sa igračima na pozicijama 'dva' i 'tri', koji su dominantni i koji pokušavaju da igraju na donjem postu. Imaju Šmita koji je takođe veoma dobar na donjem postu. Uz probleme sa povredama oni nalaze rješenja, jer ti igrači mogu da igraju na različitim pozicijama i uz to Ulanovas na donjem postu svim timovima Evrolige pravio je probleme. Lekavičijus je neko ko ulazi sa klupe i okreće ritam, izuzetno brz igrač i to su najbitnije stvari i o kojima razmišljamo u pripremi za meč protiv Žalgirisa", rekao je Obradović pred utakmicu.

Žalgiris je u posljednjem meču kod kuće pobijedio Crvenu zvezdu, a prethodno su u Litvaniji padali i Fenerbahče, Bajern, Real, Armani, Alba, Barselona i Virtus.

"Gledali smo sve što su odigrali u posljednje vrijeme, tim su koji igra maksimalno agresivno, sa dosta preuzimanja i onda ta odbrana dovodi do toga da protivnički timovi lako prodaju loptu, trče u kontrapanad i imaju dosta bolji šut na domaćem terenu nego na strani", objasnio je Obradović.

Na pitanje da li je Partizan u usponu forme, "Žoc" odgovara kako želi da crno-bijeli igraju:

"Mislim da igramo bolju odbranu i pametnije u napadu. Tu sve počinje. Prezadovoljan sam činjenicom odnosa izgubljenih i osvojenih lopti u zadnje dvije utakmice i to je put kojim težimo da idemo - da osvojene lopte budu nešto što je prepoznatljivo u igri Partizana, manje izgubljenih, a pogotovo nepotrebnih kao na početku sezone. Naravno, i da svi učestvuju u skoku jer je to bitan segment igre."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC