• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dođite u Srbiju, igrajte ovdje košarku!" Ljubimac navijača Zvezde se oglasio - Svi vrište, skaču...

Autor Dragan Šutvić

Argentinski plejmejker oduševljen navijačima Zvezde i Nemanjom Nedovićem, a najavljuje mnogo i od Fakunda Kampaca.

 luka vildoza o crvenoj zvezdi i fakundu kampacu  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ima problema sa rezultatima u Evroligi posljednjih nedjelja - vezalo se nekoliko poraza koji su ekipu udaljili od pozicije u plej-ofu. Jedan od njih bio je u derbiju protiv Partizana, meču koji je ostavio impresivan utisak na plejmejkera Luku Vildozu, jednog od najboljih igrača Zvezde ove sezone i evroligaškog MVP-ija za decembar

U razgovoru za "Eurohoops" Argentinac je objasnio zašto je spektakularno iskustvo igrati beogradski derbi, kao i zašto bi svakom košarkašu preporučio dolazak u srpske klubove! Navijači su ga oduševili na tom meču, a iako je Zvezda poražena od Partizana, Vildoza je prepun utisaka napustio halu.

"Posebno je, nevjerovatno. Pogledajte kako su ljudi patili, kako osjećaju igru, vrištali su, skandirali. To je fenomenalno. Svima preporučujem da igraju za srpske timove, srećan sam što sam ovdje“, rekao je Vildoza o derbiju koji su Crvena zvezda i Partizan odigrali u Evroligi. Atmosfera ga je, vjerovatno, malo podsjetila i na tribine fudbalskih stadiona u njegovoj rodnoj Argentini.

U ovom intervjuu košarkaš Crvene zvezde dotakao se i nekih svojih saigrača. Prije svih, pričao je o Nemanji Nedoviću koji je na samom početku sezone projektovan kao lider novog tima crveno-bijelih i za sada pruža partije na izuzetno visokom nivou.

"Kada je Nedović u formi i spreman, ne može se zaustaviti. Može da postigne koš na mnogo načina, može da šutira, može da asistira. On može sve. Ali mislim da ove sezone kao tim igramo bolje, da smo teška ekipa sa kojom je teško suočiti se kada pojačamo defanzivni intenzitet. A onda u napadu, kada nisam ja ili Nedo tu su Bentil, Dobrić, Petrušev... toliko igrača koji nam mogu pomoći da postignemo važne poene. Ali naša glavna snaga je odbrana", zaključio je Argentinac.

Po njegovim riječima, odbrana bi mogla da bude još bolja. Iako mnogi čekaju Fakunda Kampaca zbog napadačkog potencijala, Luka zna da njegov zemljak može da donese mnogo čvrstine ekipi koja se trudi da protiv svakog bude tvrd orah i da da nikome ne dozvoli da se naigra košarke. Tokom intervjua govorio je i o promjenama koje su Fakundo i on doživjeli odlaskom u NBA.

"Mislim da povezanost ostaje, ali mislim da nisam isti tip. Baš kao i Faku. Nismo isti momci koji su otišli ​​u NBA. Dosta smo poboljšali našu igru i mislim da se sada bolje nalazimo. Imamo samo nekoliko utakmica da se povežemo u ABA ligi i teško je igrati sa njim poslije ovoliko vremena, ali čekam mart da bih mogao da podijelim sa njim teren Evrolige. Fakundo je vrhunski igrač u Evropi, može da bude najbolji bek u Evroligi pored Micića i Majka Džejmsa. Može da nam donese energiju, može da postigne poene ili asistira, a istovremeno je odličan defanzivac na svima. Tako da će nam to zaista pomoći, pogotovo zato što će nam poslije toliko mjeseci takmičenja u Evroligi biti potrebna njegova svježina", dodao je Vildoza o Fakundu.

Crveno-bijeli će morati da pobjeđuju i bez Kampaca kako bi ostali u konkurenciji za Top 8 Evrolige, a prvu priliku za to imaće večeras u Milanu. Na gostovanju Olimpiji bi mogli da stignu do veoma značajnog brejka, prekinu loš niz rezultata i vrate se u trku za mjesto među najboljima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC