• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je poništen Zvezdin koš? "Neka to objasne!" Kuzmanović kritikovao sudije poslije Armanija

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je ponovo izgubila, a nakon meča pričalo se i o sudijskoj grešci.

 vladimir kuzmanović o sudijskim greškama na utakmici armani crvena zvezda  Izvor: Youtube/Sport klub

Crvena zvezda doživjela je i četvrti evroligaški poraz u nizu u Evroligi, jer na gostovanju Armaniju nije uspjela da se u završnici "iščupa" iz debelog minusa od 16 poena. U posljednjoj četvrtini, u kojoj je tim Duška Ivanovića podsjetio na svoje ranije nastupe, crveno-bijele su preskupo koštali promašaji u nizu i ispuštena šansa da se u posljednja dva minuta razlika smanji samo na poen.

U tom periodu igrači Zvezde žalili su se na faul Bena Bentila na Šabazu Nejpijeru na 40 sekundi do kraja, kojim je praktično prekinuta kontra crveno-bijelih pri zaostatku od četiri poena. Ipak, dok se ta odluka vjerovatno može tumačiti na više načina i isto tako ne može imati definitivnu ocjenu, djeluje da nije bilo dileme oko toga da je Zvezdi poništen regularan koš Dalibora Ilića uz prekršaj pri rezultatu 63:53 na sedam minuta do kraja.

Krilni košarkaš Zvezde fauliran je pri šutu iz reketa, naslonio je loptu na tablu, poslije čega ga je Nikolo Meli faulirao i zaustavio loptu nakon što je dotakla tablu. Prema pravilima, to bi trebalo da se važi, ali je sudijska trojka Huan Karlos Garsija - Mehdi Difalah - Amit Balak poslala igrača Zvezde na dva slobodna bacanja i nije mu priznala taj koš. To je zbunilo i stručnog konsultanta Sport kluba, Vladimira Kuzmanovića.

"Zaista mislim da ćemo do kraja godine pričati o sudijama, jer se dešavaju nevjerovatne stvari. Ako ništa drugo, onda onaj poništen koš Iliću. Ne znam objašnjenje, volio bih da ga vidim, čisto da ne bih morao da komentarišem sljedeći put", rekao je on.

U osvrtu na meč, rekao je da je Zvezda pružila određeni napredak u odnosu na poraz od Virtusa dva dana ranije, ali da to ipak nije bilo dovoljno za trijumf.

"Kad se sve sabere, ne mogu da kažem da je to bila identična utakmica, ovo je poluvrijeme na koje nas je Zvezda navikla, ali prevelika razlika je bila. Nekad se stigne, nekad ne, ali bilo je previše promašenih šuteva i sa nekom idejom Zvezda je uspjela da uđe u posljednja dva minuta sa četiri poena razlike i tri skoka protivničkih igrača. Ako se to ne riješi, onda ne znam u kom segmentu možemo da pričamo o bilo čemu, o taktici i detaljima koji odlučuju ovakvu utakmicu."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC