• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMAMO NAJBOLJEG IKADA - OBORIO JE NAJVEĆI REKORD EVROPSKE KOŠARKE: Sa Teom bio strah i trepet, a sad ušao u ISTORIJU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Držao je decenijama Nikos Galis ovaj rekord, a sada je on pao, jer je iskusni francuski plejmejker Nando De Kolo postao najbolji strijelac Evrope u istoriji.

 Nando De Kolo postao najbolji strijelac Evrolige Izvor: MN PRESS

Istorija! Evropa ima novog najboljeg strijelca u svojoj istoriji, a to je Nando De Kolo! Iskusni 35-godišnji plejmejker je u meč sa Virtusom ušao sa 4.902 poena, a dosadašnji rekord po broju poena postignutih u evropskim takmičenjima je držao legendarni grk Nikos Galis sa 4.904 postignuta poena. 

Kada je u drugom minutu De Kolo pogodio za dva izjednačio je rekord, a potom je u četvrtom minutu sa dva pogođena slobodna bacanja ušao u istoriju. Evropa je dobila rekord koji će stajati još dugo godina! Osim Galisa koga je sada ostavio iza sebe u sezonama ranije De Kolo je iza sebe ostavio trećeplasiranog Dejana Bodirogu sa 4.458 poena, dok je peti na listi ostao Huan Karlos Navaro sa 4.321 poenom. 

Nando De Kolo je karijeru počeo u Šoleu, sa kojim je u sezoni 2008/09 debitovao u evropskim takmičenjima tako što je nastupao u Evročelendž kupu. Prešao je u Valensiju za koju je nastupao od 2009. do 2012. godine sa kojom je u prvoj sezoni osvojio Evrokup, a potom igrao u Evroligi do odlaska u NBA 2012. godine. 

Vratio se u Evropu 2014. i potpisao za CSKA. Tu je koristio asistencije Miloša Teodosića i u narednih pet godina je osvojio dvije titule šampiona Evrope, a 2016. godine je bio MVP regularnog dijela takmičenja, MVP finala i najbolji strijelac Evrolige. Igrao je za Fenerbahče od 2019. do 2022. godine, a od ove sezone je ponovo u Francuskoj gde nastupa za Asvel. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC