• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA U NBA LIGI - LUKA DONČIĆ DOBIO PAKLENOG SAIGRAČA! Ili će mu pomoći ili će upropastiti ekipu - već je to radio

Autor Haris Krhalić

Eksplozija je odjeknula Amerikom - Kajri Irving je postao saigrač Luke Dončića

 Irving potpisao za Dalas Maverikse Izvor: Profimedia

Naćudljivija NBA zvijezda Kajri Irving (30) prešao je u Dalas Maverikse. U istom vikendu u kojem je potvrđeno da želi da promijeni tim, najtalentovaniji plejmejker svijeta napustio je Bruklin Netse poslije katastrofalne troipogodišnje epizode i pojačao ekipu čudesnog Slovenca. Da li će joj pomoći kao što je pomogao Lebronu u Klivlendu ili će se sve raspasti oko njega kao u Bostonu (gdje mu i danas zvižde) ili u Bruklinu, gdje je pravio haos iz mjeseca u mjesec? Teško je predvidjeti, ali sigurno je samo to da će biti veoma uzbudljivo.

Ukratko, Kajri je od dolaska u Bruklin u ljeto 2019. zaradio više od 100 miliona dolara, ali je za to vrijeme propustio čak 134 utakmice, odbio da se vakciniše zbog čega dugo nije igrao, nije htio da igra ni u "bablu" u Orlandu u vrijeme korone, a uz to je promovisao antisemitski film i napravio haos i saigračima i klubu i prije svega sebi...

Na sve to, uprkos svom beskrajnom talentu, Irving je pomogao ekipi da pobijedi u samo jednoj plej-of seriji i nije je približio ni za pedalj osvajanju titule, koju je uzeo u Klivlendu kao podrška Lebronu Džejmsu. Kraj "Kralja" je  finalu protiv Golden Stejta dao jedan od najvećih koševa u istoriji košarke - za kultni prokret u finalu 2016. i titulu Kavsa.

Maveriksi će zauvrat Bruklinu dati krilnog centra Dorijana Fini Smita (29) i kombo-beka Spensera Dinvidija (29), kao i "pik" prve runde drafta 2029. uz dva "pika" druge runde istog drafta. "Pregovori dva tima ubrzani su u nedjelju. Lejkersi i Netsi si razgovorali, ali je Bruklin ipak odabrao Dalasovu ponudu, jer je uključila plejmejkera i krilo, uz draft 'pikove'", objavio je ESPN.

Dalas je trenutno šestoplasirani na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 28-26, dok iza Kajrija ostaje Bruklin sa 32-20, na četvrtom mjestu Istoka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC