• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zovu me iz NBA na intervju... Pa to dajem novinarima! Željko Obradović o pozivu iz Amerike: Ako ne znaju ko sam...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Željko Obradović je ispričao zašto nikada nije otišao u NBA ligu.

 Zašto Željko Obradović nikad nije otišao u NBA ligu Izvor: YouTube/DAZN_ES/Screenshot

Aktuelni trener Partizana, ujedno i najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović proveo je - i najvjerovatnije će provesti - čitav svoj radni vijek u Evropi. U svijetu gdje danas svi teže odlasku u NBA ligu, Obradović se nikada nije pronalazio, isticao je da daleko više voli evropsku košarku, kao i da zna da je u SAD teško dobiti šansu. Za sada je samo Igor Kokoškov predstavljao "stari kontinent" u SAD, s tim da je i sam "američki učenik", dok je Obradović u dva navrata odbio takvu priliku.

Sve se dešavalo prije više od decenije, tako da ga u ovom trenutku, i u ovim godinama, ne zanima odlazak u SAD, pošto je za njega evropska košarka ipak ispred svega.

"Pričao sam ranije o tome, 2010. godine zvao nas je Detroit, mene i Dimitrisa Itudisa, Džo Dumars je naš prijatelj, bili smo sa njima u predsezoni i nekim mečevima kada je sezona počela. Nikad nije bilo konkretnog kontakta. U jednom momentu me zvao menadžer i rekao da je jedan tim želio da odradi intervju sa mnom. Vidite, ja intervjue dajem novinarima", kazao je Željko Obradović u intervjuu za španski DAZN i potom pojasnio šta misli time.

"Ako neko ne zna ko sam ja i šta mogu da uradim, onda to nije ozbiljno, tako sam rekao. Možda sam pogriješio, možda, ali takav sam. Mnogo sam srećan u Evropi. Sada sam presrećan, jer sam opet u Partizanu. Bio sam 27 godina van Srbije, van Beograda. Ne znam šta više mogu da tražim u životu sada, iskreno ti to kažem".

Obradović je trenersku karijeru počeo u Partizanu sa kojim je 1993. godine osvojio Evroligu, da bi to potom uradio i sa Huventudom, Real Madridom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom - ukupno devet puta. Vodio je još i Beneton, odnosno reprezentaciju Jugoslavije u dva mandata.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC