• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba u NBA - trejdovan Kevin Durent!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić i njegovi Nagetsi bili su prvi favoriti da budu najbolji tim na Zapadu, ali sada stiže Kevin Durent i to u redove Finiksa.

 Kevin Durent trejdovan u Finiks Izvor: YouTube/Screenshot/Brooklyn Nets

Nakon velikog trejda Lejkersa, Jute i Minesote, koji je uključivao osmoricu košarkaša, dobili smo i posao godine - pošto je Kevin Durent napustio Bruklin i postao novi košarkaš Finiksa. Durent je bio nezadovoljan u Netsima, i tražio je trejd poput Kajrija Irvinga koji je završio u Dalasu, tako da su Sansi hitro reagovali i doveli jednog od najboljih košarkaša svijeta u svoje redove. I to će značajno uticati na odnos snaga na Zapadu gdje se činilo da Nikola Jokić i Denver idu ka prvom mjestu.

Finiks je u "blokbaster" trejdu morao mnogo toga da se odrekne, tako da su u Netse u suprotnom smjeru poslali Mikala Bridžisa, Kema Džonsona, Džeja Kraudera, ali i čak četiri pika prve runde (2023, 2025. 2027. i 2029. godine). Takođe, u paketu sa Durentom u Finiks je stigao i Ti Džej Voren.

Durent ima još četiri godine ugovora vrijednog oko 195.000.000 dolara i bio je veoma nezadovoljan u Netsima koji nisu mogli da naprave tim u skladu sa njegovim očekivanjima - da se bori za šampionski prsten - iako su u jednom trenutku kraj njega igrali Harden i Irving. Pričalo se tada o "drim-timu", međutim nisu bili skladni na terenu, nije postojala hemija, tako da nikako nisu mogli da ponove partije ili rezultate koje je pravio "drim-tim" Majamija sa Džejmsom, Alenom, Vejdom i Bošom.

Podsjetimo, Durent je stigao u Bruklin 2019. godine iz Golden Stejta, ali čitavu prvu sezonu je preskočio zbog teške povrede. Potom je u narednoj odigrao 35, pa 55 utakmica, a iako ga ove godine (do sredine jaunara) nisu toliko opterećivale povrede, nije djelovao kao igrač koji igra na svom punom maksimumu.

Durent je naravno blistao u Oklahomi od 2007. do 2016. godine, a kada nije uspio da osvoji titulu sa njima, udružio se sa Karijem, Tompsonom i Grinom u Voriorsima, gdje je bio dvostruki NBA šampion.

Trenutno, Sansi zauzimaju peto mjesto na Zapadu sa skorom 30-26, dok prvo mjesto drži Denver (38-17).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC