• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda hoće trofej u Kupu, ali ne razmišlja o Partizanu! Kampaco i Nedović se oglasili: "Idu mečevi od velike važnosti"

Autor Dragan Šutvić

Fakundo Kampaco i Nemanja Nedović pričali su sa novinarima pred Kup u Nišu.

 kampaco i nedović o kupu radivoja koraća  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda želi da osvoji prvi trofej u sezoni. Nebojša Čović je potvrdio da će klub igrati na Kupu Radivoja Koraća, poslije čega je Duško Ivanović saopštio da tamo neće igrati dvojica igrača zbog ograničenja broja stranaca. U pitanju su Nikola Ivanović i Džon Holand. Svoja očekivanja od takmičenja u Nišu i ostalih dešavanja pričali su Fakundo Kampaco i Nemanja Nedović.

Argentinski plejmejker, za razliku od evroligaških mečeva može da igra u ABA ligi i na predstojećem Kupu.

"Srećan sam zbog svega što slijedi, spremali smo se za ovakve mečeve tokom sezone. Moramo da mislimo o prvom meču, ne o svim utakmicama, potrebno je da idemo postepeno. Svaki meč je važan i svaki put kada imaš šansu da se boriš za trofej, to je bitno, ne samo za mene, nego i za tim. Ne znaš kada će se to dogoditi sljedeći put, potrebno je da uživamo, da se takmičimo, da damo sve od sebe, samo tako možeš da uživaš. Milsim da smo kandidati za trofej, pritisak postoji, ali moramo u njemu da uživamo. Svi mi želimo da igramo za velike stvari i da uložimo maksimum u svakom meču", rekao je Kampaco.

Prvi meč Zvezda će igrati protiv Borca u četvrtak, dok će u srijedu snage odmjeriti Partizan i Sloga, a ukoliko se ne dogodi senzacija, vječiti derbi će se igrati u polufinalu.

"Svi pričaju o tom polufinalnom meču, ali svi mi razmišljamo samo o četvrtfinalu. Ako pobijedimo, onda će naredni meč biti od velike važnosti. Idemo postepeno. Neće biti pametno da razmišljamo o drugoj, a ne o prvoj utakmici. Pokazali su nam šta mogu da urade ako ne igramo fokusirani. Moramo da uživamo u ovakvim mečevima, dugo nisam imao utakmice od ovolike važnosti, normalno je da imam tu dodatnu motivaciju u borbi za trofej."

Pogledajte

05:33
Fakundo Kampaco
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Fakundo će evroligaški derbi imati početkom marta, tada i zvanično ističe zabrana crveno-bijelima oko registracije pojačanja. Prije toga će igrati i za reprezentaciju Argentine.

"Srećan sam zbog meča u Evroligi, imamo mnogo utakmica u nizu tada, ali sam srećan. Jedva čekam, februar se završava, uskoro se vraćam. Naravno da sam srećan i što ću igrati za nacionalni tim. Evroligaški igrači obično ne mogu da igraju za reprezentaciju zbog putovanja, klupskih mečeva, sada imam priliku da to uradim i hoću da je iskoristim i da pomognem saigračima i selektoru Pablu Priđoniju", poručio je Kampaco.

Potom je pred medije stao i Nedović koji, kao i Kampaco, ne želi da "trči pred rudu".

"Prvo imamo meč protiv Borca, pripremamo se za taj meč. Znamo da je u Kupu situacija specifična, atmosfera će sigurno biti sjajna. Mislim da sam jednom igrao tamo, bilo je baš lijepo. Lopte su jedino drugačije, sve ostalo je isto", nasmijao se Nemanja.

On u posljednje vrijeme igra fenomenalno, podigao je formu, šut ga služi.

"Nadam se da mogu da prenesem formu i na Kup. Ne samo za to takmičenje, već i za cijeli ovaj period koji je važan. Brojke dovoljno govore o mom šutu, olakšava mi to što sada čuvari moraju da mi priđu, pa imam više prostora da ih obilazim i mogu da igram svoju igru", zaključio je Nedović.

Pogledajte

01:52
Nemanja Nedović
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC