• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koje igrače Zvezda pušta u reprezentaciju? Čović spomenuo i Srbiju: "Već smo pričali sa Pešićem!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nebojša Čović otkrio je i ko će sigurno biti sa reprezentacijom u narednom FIBA "prozoru".

 Koje igrače Crvena zvezda pušta u reprezentaciju Izvor: MNPress/MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda sprema se za Kup Radivoja Koraća i tamo će braniti titulu osvojenu prošle sezone. Duško Ivanović precrtao je dvojicu igrača, a odmah poslije toga slijede i reprezentativne obaveze. Ko će od crveno-bijelih igrati za nacionalne timove? Još uvijek se jedino ne zna za reprezentaciju Srbije, za pojedince je poznato.

Selektor Svetislav Pešić je na spisak od igrača Zvezde za mečeve sa Grčkom u gostima (24. februara) i Velikom Britanijom u Beogradu (27. februar) uvrstio Nemanju Nedovića, Filipa Petruševa, Luku Mitrovića i Ognjena Dobrića.

"Vidjećemo kada se završi Kup, imajte u vidu da mi 24. februara, kada igra Srbija, imamo meč sa Albom u Evroligi. Ispoštovaćemo odluke trenera Ivanovića i stručnog štaba. Ne govorim ovo da bi ispalo da se 'pokrivam' na taj način, već da su odluke zajedničke", počeo je Čović.

Zatim je spomenuo i selektora. "Razgovarali smo sa Pešićem i Tarlaćem, analizirali som situaciju za oba datuma. Reprezentaciji je potrebna jedna pobjeda za plasman na Svjetsko prvenstvo. Vidjećemo i u kom sastavu će biti Grčka za taj prvi duel, onda ide meč sa Britancima, može da se ostvari sve to, ali pričaćemo poslije Kupa. Obavili smo dug razgovor sa njima."

Otkrio je i ko će sigurno biti van tima. Od dvojice Argentinaca Fakundo Kampaco ide, Luka Vildoza ostaje. "Kampaco ide da igra za Argentinu prvu utakmicu, Vildoza ostaje, Nikola Ivanović će ići da igra za Crnu Goru drugu utakmicu, čini mi se sa Češkom da igraju 26. februara. Toliko sa naše strane", zaključio je Čović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC