• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teško mi je, tužan sam, ali sam i srećan: Duško Ivanović nakon Kupa Koraća došao u Podgoricu na svečanost (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović u Podgorici prisustvovao svečanosti u čast svog pokojnog brata, Dragana.

 Brat Duška Ivanovića Dragan dobio teren u Podgorici Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Dan poslije osvajanja Kupa Radivoja Koraća, trener Crvene zvezde Duško Ivanović otišao je u rodnu Podgoricu i tamo prisustvovao lijepom događaju. Poznati košarkaški terenu u Njegoševom parku od danas nosi ime po Draganu Ivanoviću, rođenom bratu šefa struke crveno-bijelih i legendi Budućnosti. Ivanović je bio kapiten Podgoričana kada su ušli u prvu ligu, a i njegov mlađi brat, a danas trofejni trener, bio mu je saigrač u matičnom timu. Svaki povratak u Podgoricu budi uspomene Zvezdinom treneru i na taj tim i na odrastanje u dvorani "Morača", a danas je bio posebno emotivan dan za njega.

"Teško mi je, tužno mi je, ali istovremeno sam i srećan kada vidim ovdje drage prijatelje koje davno nisam vidio, a koji su pratili Dragana i mene svih ovih godina. Kao što svi znate, Dragan je bio čovjek prije svega i ponosan sam na njega, prije svega što je bio dobar i plemenit čovjek. Osim toga, kao sportista bio je primjer, kapiten i vođa sjajne generacije igrača koje i sada vidim i toliko mi je drago... Oni su uspjeli u veoma teškim uslovima da uđu u to vrijeme najjaču ligu Evrope. Baš na ovom terenu sjećam se koliko smo stepenica skakali, šprinteva napravili, preko visećeg mosta, pa preko Vezirovog mosta, tako se treniralo, a Dragan je bio kapiten i pravi vođa te generacije. A bio je kapiten i vođa velikog broja mladih generacija u njegovom klubu Morači, koje je učio košarci i životu, nečemu puno važnijem. Sjećam se ovog terena kad je dolazio sa svojim unukom Milovanom, koji je tek prohodao i volio je ovaj teren. Bio bi strašno zadovoljan i ponosan što ovo mjesto nosi njegovo ime", rekao je Zvezdin trener na događaju.

Dragan Ivanović preminuo je u novembru 2021. u 66. godini, a opraštajući se od njega KK Budućnost je navela da je bio temelj košarke u Podgorici. "Predvodio je tim u prvoj utakmici odigranoj u hali Morača i bio je nosilac našeg kluba osamdesetih", navela je tada Budućnost na oproštaju. Ivanović je čak 12 godina bio kapiten Budućnosti, a potom je bio i direktor omladinske škole KK Budućnost. Njegov mlađi brat Duško svaki put pomene članove njihove slavne generacije kada vodi ekipu u Podgorici.

"Uvijek se sjajno osjećam kad dođem ovdje, iako nisam dugo igrao ovdje. Sve ovo što sam doživio, topao i srdačan prijem dijelim sa saigračima sa kojima smo ušli prvi put u prvu ligu Jugoslavije, jednu od najjačih u Evropi. Ima tu još igrača koji nisu sad sa nama, kao moj brat Dragan, Poli Bojanić, Mikica Petrović, Nikola Šutulović... Ali ima i ovih drugih koji su još tu, Slavenko Rakočević, Rajo Đurašković, Borko Đurović, Budo Nešević, Nikola Antić, Bane Vukićević i nekako mi je sve to bilo i za njih. Svi smo to zajedno uradili i sve što sam napravio bilo je to što smo napravili zajedno, u teškim uslovima. Nekako sve to dijelim sa njima", rekao je Zvezdin trener prije mesec dana u podgoričkoj dvorani.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC