• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ? ŠTA VI JE**TE GLEDATE!? Američki košarkaš pobjesnio, odbrusio Nikolinim "hejterima" - Ljudi moji...

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić je najbolji igrač na svijetu, tvrdi Džej Džej Redik i ima poruku za "hejtere".

 džej džej redik o nikoli jokiću Izvor: YouTube/House of Highlights/Twitter/ClutchPointsApp/Screenshot

Bez obzira na to što je Nikola Jokić na putu da osvoji treće uzastopno MVP priznanje, i to što ove sezone u prosjeku bilježi tripl-dabl po meču, i dalje traje osporavanje srpskog centra. Tako je bio "13. prase na Ol-staru" i svake nedelje se može čuti osporavanje njegovih kvaliteta u američkim emisijama, a iako njemu to pretjerano ne smeta - prekipjelo je ipak bivšem NBA košarkašu Džej Džeju Rediku.

Nekada sjajni trojkaš, danas NBA analitičar i podkaster, istakao je u jednoj emisiji da je za njega Nikola Jokić i ove sezone najkorisniji igrač lige, zapitavši se da li oni koji ga kritikuju uopšte gledaju košarku.

Džej Džej Redik je govoreći o Nikoli Jokiću rekao da čak i kada iz jednačine "skloni" prethodne dvije MVP sezone i fokusira se na ovu, stalno sluša kritike na račun toga da nije toliko dominantan kao neki drugi igrači, prije svih Janis Adetokunbo i Džoel Embid koji se stalno spominju kao rivali.

"Većina razgovora oko Jokića se svodi na dvije stvari - na analitiku i na ono što vidimo golim okom. Postoje oni koji govore da analitika pokazuje koliko je Jokić dominantan, a da to ipak ne može da se vidi golim okom. Kažu da ako samo gledate druge igrače, djeluje da su oni bolji od Jokića i dominantniji", rekao je Džej Džej Redik, a onda podigao glas: "Moje pitanje za te ljude je - šta vi je**te gledate?".

"Kad ja gledam Nikolu Jokića - ja vidim dominaciju. Vidim nekoga ko čini svoje saigrače boljima. Pogledajte Kaldvel-Poupa, Gordona, oni igraju najbolje sezone u životu. Pa onda Majkl Porter Džunior... Pogledajte Džamala Mareja, ciijela njegova igra se bazira na saradnji sa Jokićem. Brus Braun igra najbolju sezonu u karijeri. Šta gledate vi, gledate li vi uopšte košarku? Stef Kari je bukvalno zvijezda oko koje se sve vrti, a ne znam da li u NBA postoji košarkaš koji može svoje saigrače toliko da poboljša kao Jokić. Ako pričamo o korisnosti, mislim da je na vrhu liste", zaključio je Redik u svojoj tiradi po "hejterima" srpskog košarkaša.

Podsjetimo, Nikola Jokić ove sezone ima 23 tripl-dabla, a u prosjeku bilježi 24,8 poena, 11,7 skokova i čak deset asistencija. Njegova ekipa Denvera je prva na Zapadu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC