• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJE SUĐENJE KOJE SAM IMAO U DERBIJIMA! Obradović o preokretu protiv Zvezde: Rekao sam u svlačionici - pričajte!

Autor Haris Krhalić

Izjava Željka Obradovića poslije pobjede Partizana nad Crvenom zvezdom u 21. kolu ABA lige.

 Obradović o suđenju na meču sa Zvezdom Izvor: MN PRESS

Partizan je savladao Crvenu zvezdu u 21. kolu Evrolige poslije velikog preokreta (92:81), a trener Željko Obradović je pri obraćanju medijima objasnio kako je "podigao" ekipu poslije vrlo lošeg prvog poluvremena. Ocijenio je da je njegova ekipa u prvom dijelu bila "bez energije i pameti" i da je lako primala poene, a iako je mijenjao odbranu - dodao je da ga igrači nisu saslušali sve dok nisu održali sastanak na poluvremenu.

"I prije utakmice i do izlaska govorio sam im da je utakmica 40 minuta i da će biti potrebno da držimo koncentraciju svih 40 minuta. Na poluvremenu, kada smo gubili 14 razlike, probao sam na miran način da im objasnim gdje su bile greške i tražio sam od njih da i oni pričaju, da kažu mišljenje, šta bi trebalo da se promijeni. Par njih je izašlo i apsolutno, čak i ovi koji su bili na klupi složili su se da bi neke stvari moralo da igramo drugačije, i u odbrani i unapadu. U prvom dijelu smo mi uhvatili devet defanzivnih skokova, a oni osam ofanzivnih...", kazao je Obradović, pa se osvrnuo na drugo poluvrijeme.

"U drugom poluvremenu druga energija, druga želja i osvojena lopta Madara i trojka na isticanju vremena. Iste poene je u prvom poluvremenu davao Kampaco, a problem je bio što smo pravili faulove na njemu bez potrebe, i na centru igrališta. To su bili laki poeni. Ako se sjećam, njegov procenat slobodnih bacanja je 10/10 i kad imate igrača sa takvim procentima, morate drugačije. Očigledan je broj bacanja Lesora da je to bila taktička odluka Zvezde. Zato je imao toliki broj bacanja i na kraju je izašao na dobar procenat 15/21 i sigurno je jedan od junaka pobjede".

Obradović se na istoj konferenciji za medije izvinio i Filipu Petruševu zbog toga što ga je Matijas Lesor udario po završetku meča, dok se kratko osvrnuo i na sudijsku trojku Tomislav Hordov, Milan Nedović i Luka Kardum: "Moj utisak je da je ovo bilo ponajbolje suđenje koje sam imao u derbijima. Nisam neko ko protestuje, obraća pažnju na to, sva trojica su evroligaške sudije".

Trener Partizana se zahvalio ekipi na veri, borbi i igri u odbrani, dodavši da je svjestan da je bila velika potrošnja nakon "duplog" kola Evrolige, ali da sada snagu treba preusmjeriti na Efes i na meč od koga potencijalno zavisi TOP8 Evrolige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC