• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobacivanja su dio folklora, ali kad ugroze bezbjednost...Trener Igokee m:tel o incidentu u Zadru: Samo štete svom klubu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Kada neko bude pogođen i kada bude ugrožena njegova bezbjednost, nije bitno s koje strane i zbog čega, mislim da je to ružno i bespotrebno. Zadar je grad košarke i nadam se da će publika shvatiti da samo odmaže svom klubu", smatra Vladimir Jovanović.

 Trener KK Igokea o incidentima u Zadru: Samo štete svom klubu Izvor: Youtube/KKZadar/Screenshot

Košarkaši Igokee m:tel su zabilježili treću uzastopnu pobjedu u ABA ligi i gotovo sigurno osigurali opstanak u regionalnom takmičenju!

"Igosi" su u okviru 23. kola regionalnog takmičenja poslije penal završnice savladali Zadar u dvorani "Krešimir Ćosić" rezultatom 67:68 (22:21, 16:20, 13:14, 16:13), ali utakmicu je obilježio i prekid u finišu prvog dijela zbog divljanja domaćih navijača.

Čak je i trener zadarske ekipe Danijel Jusup pogođen nekim predmetom u glavu, zbog čega su sudije na čelu sa Urošem Oberkneževićem zatražile pražnjenje dvorane.

Šef struke ekipe iz Laktaša Vladimir Jovanović najprije je čestitao svojim igračima na vrijednoj pobjedi, ali i Zadranima na cijeloj sezoni u kojoj su bili apsolutno najveće iznenađenje.

"Čestitam i mom kolegi Danijelu (Jusupu), koji po meni radi fenomenalan posao pored svih problema koje vrlo dobro znate. To je stvarno fenomenalno i za mene je on jedan od najboljih trenera u ABA ligi kako god se završi sezona. Žao mi je zbog ovog što mu se dogodilo u njegovoj hali od njegove publike i nadam se da se takve stvari neće dešavati nikome, a posebno ne čovjeku koji radi ovako sjajan posao", rekao je Jovanović.

Osvrnuo se strateg "igosa" i samoj utakmici...

"Mi smo igrali bez dvojice bitnih košarkaša (Brajanta) Kroforda i Gagija Milosavljevića, imali smo dva mlada plejmejkera koji su na kraju iznijeli utakmicu. Bili smo nervozni, nismo pronalazili pravi način da riješimo neke situacije. Na kraju odlučila su dva penala, mislim da smo ih dosta i promašili. Ružna posljednja četvrtina, ali pripala je nama. Ono što je bilo dobro to je bio skok, ofanzivni skok. Nije lako nadskakati Zadar, 13 ofanzivnih skokova i mislim da je to bio jedan od ključeva pobjede".

Danijel Jusup: Zaboljelo me!

"Pa ništa, šta ću vam reći... Ja sam trener i neću ništa da govorim. Dobio sam nešto u glavu, mada nije bitno, malo me zaboljelo, ali nema veze. Nije na meni da govorim o tome, to neka drugi rješavaju".

Jovanović je potom i prokomentarisao ponašanje publike u Zadru, koja je u glavu pogodila njegovog kolegu sa domaće klupe.

"Meni je uvijek bilo lijepo ovdje, nikad nisam imao problem sa zadarskom publikom, dobacivanja sa strane su dio našeg posla, dio folklora i ne obraćam pažnju na to, niti bi trebali igrači. Ali, kada se neko pogodi i kada bude ugrožena njegova bezbjednost, nije bitno s koje strane i zbog čega, mislim da to ružno i bespotrebno i da nema nikakvih razloga za tako nešto. Sve ostalo nije na meni da komentarišem. Ovo je grad košarke i nadam se da će publika shvatiti da na ovaj način samo odmaže svom klubu".

Na kraju je ponovio da su ambicije Igokee m:tel da i teoretski obezbijede opstanak.

"A onda da se dobro pripremimo za svakog narednog protivnika i pokušamo da pobijedimo. Idemo iz utakmice u utakmicu, korak po korak. Imamo kadrovskih problema, vidjeli ste bez dva važna igrača, ali snalazimo se", zaključio je srpski stručnjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC