• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opstanak na vidiku: Druga vezana pobjeda Igokee m:tel, Gagi Nikolić nije mogao da zaustavi "svoje" Aleksandrovčane

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prekinula je Igokea m:tel u prošlom kolu seriju od 10 poraza u ABA ligi protiv FMP-a, a sada je slavila i u Skoplju protiv posljednjeplasiranog MZT-a, te stigla do veoma važnih bodova u borbi za opstanak.

 MZT - Igokea Izvor: ABA liga/MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrović

Igokea m:tel upisala je sedmu pobjedu u ABA ligi, a drugu uzastopnu - i to veoma bitnu u borbi za opstanak!

Nakon trijumfa nad FMP-om, kojim je prekinut niz od čak deset neuspjeha u regionalnoj ligi, tim Vlade Jovanovića savladao je MZT u Skoplju, te makedonski sastav, koji sa klupe predvodi nekadašnji strateg Igokee i banjalučkog Borca Dragan "Gagi" Nikolić, ostavio na začelju tabele.

Viđen je izuzetno tvrd i nezvjestan meč u Skoplju, sa mnogo preokreta, u posljednjim minutima Aleksandrovčani su imali i deset poena prednosti, ali su do trijumfa stigli tek nakon drame u finišu.

MZT - IGOKEA M:TEL 78:84 (24:27, 18:14, 15:14, 21:29)

Prvo vođstvo Igokee m:tel viđeno je u 5. minutu, kada je na semaforu stajalo 13:12, ali je uslijedila serija domaćih 6:0 i MZT je vrlo brzo ponovo stigao do prednosti koju je imao u uvodnim minutima meča. Igralo se do kraja prve četvrtine koš za koš, a uvodnih 10 minuta meča okončano je vođstvom gostiju 24:27.

Pogotkom Antabije Volera na početku drugog kvartala Aleksandrovčani su stigli do pet poena prednosti, što je bilo prvi put na meču, ali nije tim Vlade Jovanovića imao snage da nastavi niz, pa je i u drugoj četvrtini viđena izjednačena igra. Obje ekipe kao da su igrale u popriličnom grču, ne uspijevajući da naprave osjetniju prednost, pa se na pauzu između dva poluvremena otišlo s minimalnom prednošću MZT-a 42:41.

Nekadašnji član "igosa" Strahinja Mićović bio je nezaustavljiv tokom prvih 20 minuta. Ubacio je četiri trojke iz isto toliko pokušaja, promašio je jedno slobodno bacanje, a zanimljivo da za dva poena uopšte nije ni šutirao.

Izvor: ABA liga/MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrović

Poprilično neefikasna bila je treća četvrtina. Domaćin ju je riješio u svoju korist 15:14, u odlučujući kvartal ušao sa dva poena prednosti, što je značilo da će sve biti odlučeno u posljednjih deset minuta.

A tamo nije viđeno ništa novo - ni MZT ni Igokea m:tel nisu uspjeli da uđu u seriju koja bi prelomila ovaj derbi začelja. Rezultatska "klackalica", u kojoj su se ekipe konstantno smjenjivale u vođstvu, potrajala je do samog kraja.

Konačno, četiri minuta prije kraja, Aleksandrovčani su zaigrali angažovanije u odbrani, Džordan Kroford pogodio je veoma bitnu trojku i gosti su se "odlijepili" na "plus osam" (63:71), što je bilo prvi put da neka od ekipa stekne više od pet poena prednosti. Dastin Ver s jedne, te Kroford s druge strane, ubacili su u finišu u brzinu više, nizali su trojke jednu za drugom, ali izdržali su "igosi" i zabilježili drugu pobjedu u nizu na Jadranu.

Tek u posljednjem minutu drugog poluvremena Mićević je upisao prve poene u nastavku, a nedostatak poena najefikasnijeg igrača očigledno je mnogo nedostajao domaćinu.

Došli su gosti do velikih deset poena prednosti u posljednjem minutu, ali ni to nije bilo dovoljno da opušteno završe meč. Košarkaši MZT-a nisu se predavali, došli su na samo koš zaostatka, ali su Kosta Kondić i Nebojša Narandžić na kraju realizovali po dva slobodna bacanja, za konačnih 78:84.

Stefan Đorđević sa 19 poena predvodio je Igokeu m:tel do pobjede, dok su dvocifren učinak imali još Kroford (13 poena), Nikola Tanasković (11) i Kondić (10). U domaćem timu Mićović, koji je postigao samo jedan koš u nastavku, ubacio je 18, Ver poena manje, Vojdan Stojanovski dodao je 15, a njegov prezimenjak Damjan 15 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC