• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN MOŽE U TOP 8 EVROLIGE VEĆ VEČERAS! Crno-bijeli nisu na parketu, ali navijaju za OVE rezultate

Autor Dragan Šutvić

Partizan drži sve u svojim rukama za plasman u četvrtfinale Evrolige, a zvanično bi mogao da obezbijedi prolaz već večeras kada ne igra.

 kako partizan može do top 8 evrolige  Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana danas putuju u Monte Karlo na finalno gostovanje u regularnom dijelu sezone u Evroligi. Protivnik je Monako i meč je posljednji na programu u 33. kolu (petak, 21.00), a zanimljivo je da crno-bijeli i prije toga mogu da proslave ulazak u četvrtfinale Evrolige. Pobjeda nad Monakom bi im sigurno doneijla plasman među osam najboljih, međutim zvanično to može da se desi i ovog četvrtka, dok crno-bijeli ne budu na parketu.

Partizanu je dovoljno da večeras Žalgiris ili Baskonija izgube svoje mečeve, međutim "problem" je što su oni favoriti u 33. kolu. Žalgiris u svojoj dvorani dočekuje Makabi (19.00), a Baskoniji gostuje ASVEL (21.00).

Tabela Evrolige kaže da bi poraz Žalgirisa ili Baskonije "gurnuo" Partizan i zvanično u TOP 8, što će reći da će crno-bijeli sa posebnom pažnjom pratiti ove utakmice u Monte Karlu. Žalgiris i Baskonija imaju po pobjedu manje od Partizana, kao i lošiji međusobni skor, tako da ako žele da nastave trku za plej-of Evrolige, moraće večeras da dođu do pobjede i nadaju se kiksevima Partizana (protiv Monaka i Panatinaikosa).

Zanimljivo, Partizan ima još jednu računicu - ako bi večeras Asvel pobijedio Baskoniju, a Žalgiris slavio protiv Makabija - tada bi tim Željka Obradovića jurio dvije pobede koje bi mu na kraju doijnele možda i peto mjesto na tabeli Evrolige što u teoriji znači lakšeg protivnika.

TABELA: Olimpijakos 23-9, Barselona 22-10, Real Madrid 22-10, Monako 21-11, Makabi 19-13, Fenerbahče 18-14, Partizan 18-14, Baskonija 17-15, Žalgiris 17-15, Efes 16-16, Crvena zvezda 15-17, Armani 14-18, Valensija 14-18, Virtus 13-19, Bajern 11-21, Panatinaikos 11-21, Alba 9-23, ASVEL 8-24.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC