• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ZVEZDI PET MJESECI KAO DVIJE GODINE! Duško Ivanović: Danas je TAJ dan? Otvoriću večeras flašu dobrog vina

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Crvene zvezde Meridianbet pričao je sa novinarima poslije pobjede protiv Olimpijakosa.

 Duško Ivanović o pobjedi Crvene zvezde protiv Olimpijakosa Izvor: Mondo/Nikola Nalović

Uspjela je Crvena zvezda Meridianbet da sruši lidera Evrolige u Beogradu (87:79). Drugi put u sezoni je Duško Ivanović nadmudrio Jorgosa Barcokasa i tim iz Pireja. Poslije nešto lošijeg početka meča i dosta grešaka, u nastavku je Zvezda zaigrala mnogo bolje i došla do trijumfa.

Uprkos tome što su crveno-bijeli ostali bez šansi za prolaz u narednu fazu, borili su se do samog kraja i upisali pobjedu.

"Sjajnih 30 minuta, dobra utakmica, energija, samopouzdanje. Bilo je i nekih grešaka, ali dobar meč. Ovako jedan tim treba da igra, možda ne možemo u Top 8, ali imamo ABA ligu, domaći šampionat, moramo da igramo najbolje kako znamo", rekao je Ivanović.

Prije razgovora o utakmici i presudnim momentima na parketu dobio je i pitanje koje ga je vratilo u prošlost. Na današnji dan prije 34 godine postao je šampion Evrope sa Jugoplastikom.

"Stvarno nisam znao da je to bilo prije 34 godine, rekli su mi to danas. Veliki datum, idem na večeru, da popijem bocu dobrog vina."

Dva puta je uspio da sruši grčke crveno-bijele. "Svaka utakmica je različita, svi protivnicu jaki, svakoga možemo da pobijedimo, od svakoga možemo da izgubimo, nema formule."

Džon Holand bio je iks faktor u ovom meču (17, dva skoka, dvije ukradene lopte), iskoristio je to što Nemanja Nedović nije bio dovoljno spreman, igrao je samo četiri minuta.

"Nedovića sam ja vidio, igrao je. Holand je jedan od najpozitivnijih igrača koje sam vidio u karijeri. Uvijek je tu, daje maksimum", poručio je Ivanović i dodao da Bentil nije igrao zbog povrede tetive i da ne zna koliko dugo će biti odsutan.

Otkrio je i šta je za njega bio ključni trenutak meča. "Odlučujući momenat bio je kada smo počeli da igramo agresivniju odbranu, prvih 10 minuta bili smo odaljeni od njih, igrali su kao na treningu. Mi tako ne možemo da igramo ni protiv koga. Kada smo to promijenili, bilo je bolje."

Upitan je potom i za bolju igru ekipe od kada je izgubila šanse za prolaz dalje. "To je vaše mišljenje, vi komentarišete. Nijedna ekipa nema sjajnu formu tokom cijele sezone, najbitnije je da ne ideš puno dole tokom sezone. Mi smo malo previše otišli dole i zato nismo ušli u Top 8. Mi pokušavamo, svaki trener pokušava da mu tim bude malo bolji iz dana u dan, sada smo uhvatili taj ritam. U ovom meču večeras vidio sam sve igrače koji su bili raspoloženi da igraju, da li je bilo dobro ili loše, to veze nema."

Zvezda je imala 13 ukradenih lopti protiv Olimpijakosa. "Zavisi tu dosta od protivnika i utakmica, ubrzo kreću odlučujuće utakmice u ABA, moramo da imamo jasnu sliku kako da igramo, nema više vremena za eksperimente."

Za kraj je odgovorio i na pitanje o impresijama o Evroligi ove sezone.

"Ovogodišnja Evroliga možda je i najizjednačenija, možda nije nakvalitetnija. Zadovoljan sam, prošlo je dosta vremena, četiri-pet mjeseci je prošlo, kao da su dvije-tri godine prošle, ima mnogo mečeva. Zadovoljan sam što sam došao ovdje, što sam upoznao Zvezdinu familiju i ove navijače. To mi je najviše od ove Evrolige", zaključio je Ivanović koji je u Zvezdu došao sredinom novembra 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC