• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA ISTORIJA ČEKA NIKOLU JOKIĆA! Dva meča, 32 asistencije i samo DVOJICA prije njega - da li Srbina zanima rekord?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji centar NBA lige Nikola Jokić mogao bi da postane tek treći u istoriji sa tripl-dabl sezonom.

 Nikola Jokić mogao bi da postane tek treći u istoriji sa tripl-dabl sezonom Izvor: Profimedia

U istoriji NBA lige samo su Oskar Robertson i Rasel Veastbruk uspjeli da odigraju sezonu u kojoj su prosječno bilježili tripl-dabl učinak. Srpski košarkaš Nikola Jokić trenutno se nalazi blizu tog cilja, ali je veliko pitanje da li će uspjeti da ga ostvari. Do kraja ligaškog dijela sezone Denveru su preostala dva meča, a Nikola...

Ako bude igrao na tim susretima, nije nerealno da postane tek treći igrač u istoriji lige sa tripl-dabl sezonom. Što se tiče poena i skokova on je davno završio posao, a kako bi ostvario nevjerovatno dostignuće potrebne su mu još 32 asistencije!Ukoliko ih napravi na naredna dva meča sezonu će završiti sa okruglo 700 na 70 odigranih utakmica, odnosno tačno 10 u prosjeku.

U toku ligaškog dijela aktuelne sezone Nikoli Jokiću nije bilo ništa neobično da napravi 16 asistencija po meču. Uradio je to nekoliko puta, ali nijednom nije prebacio tu granicu. Jasno je da bi na naredna dva meča morao da bude maksimalno ozbiljan, ali i da njegovi saigrači moraju da pogađaju gotovo sve šuteve nakon njegovih dodavanja jer vremena za rekord ima veoma malo.

Jokić je propustio nekoliko mečeva u posljednje vrijeme - nije igrao ni u porazu od Finiksa - a zato što su Denver Nagetsi već obezbijedili prvo mjesto na kraju ligaškog dijela sezone Majkl Meloun mu možda neće ni dati šansu da kroči na teren. Susreti protiv Jute i Sakramenta za Denver će biti samo revijalni, a pitanje je da li Nikola Jokić želi da forsira ovaj rekord ili da se odmori pred plej-of.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC