• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJKO OBRADOVIĆ ZBOG OVOGA JOŠ ĆUTI O REALU! Ko čeka Partizan u Španiji - to još niko ne zna!

Autor Dragan Šutvić

Komplikovana situacija u Real Madridu otežaće posao treneru Partizana pred mečeve u plej-ofu Evrolige.

 igrački kadar reala za partizan  Izvor: MN Pres

"Real Madridu nedostaju šestorica igrača koji bi mogli da igraju u bilo kom najjačem evroligaškom timu", rekao je trener Partizana Željko Obradović najavljujući plej-of seriju crno-bijelih i "kraljevskog kluba" u Evroligi. Do njenog početka proći će još 10 dana i u međuvremenu neće biti zahvalno previše pitati "Žoca" za Madriđane, jer će i on sa saradnicima pratiti informacije o stanju u španskom velikanu. A Real je malo utakmica prethodnih nedjelja i mjeseci odigrao u istom sastavu. I utoliko ga je teško unaprijed predvideti do kraja.

U prethodnom periodu zbog povreda nije igrao niz igrača Reala. Bivši plejmejker Partizana Najdžel Vilijams-Gos duže od mjesec dana je "aut" zbog povrede prepona, dok legendarni Serhio Ljulj ne igra zbog povrede lijevog kolena, koju je zadobio još 20. februara, na Kupu kralja, pa je već dva i po mjeseca bez odigranog meča u Evroligi.

Francuski centar Vensan Poarje, jedan od najboljih skakača ekipe, odigrao je prošli meč u Evroligi u ubjedljivom porazu baš od Partizana 31. marta, jer je prije desetak dana morao na hitnu operaciju slijepog crijeva, zbog koje je propustio dva kola Evrolige i prve prognoze nisu najavljivale njegov nastup u Barseloni ovog vikenda. Sa druge strane, sigurno je da derbi neće igrati takođe legendarni Rudi Fernandez, zbog bola u leđima, iako je nastupio protiv Makabija u Tel Avivu u četvrtak.

Za razliku od Rudija, mnogo ozbiljnije probleme imaju Karlos Alosen, koji ne igra od februara 2022. zbog kidanja ukrštenog ligamenta u koljenu, kao i Entoni Rendolf, trofejni krilni centar koji je u junu takođe operisao ligament koljena zbog totalne rupture, a ove sezone odigrao je samo jedan evroligaški meč - protiv Bajerna 6. aprila.

Dok se učesnici Top 8 spremaju za "ono pravo" i za glavne borbe, sigurno je da će neki igrači ići i "preko bola" u borbi za glavnu nagradu - titulu Evrolige. Real je i uz ovoliko povreda i dnevnih promjena u ekipi ostvario odličan rezultat u ligaškom dijelu (23-11), završivši je na trećoj poziciji. U prvoj sezoni pod vođstvom Ćusa Matea, "kraljevići" su obezbijedili prednost domaćeg terena, dobili novog rekordera u broju postignutih poena, Džanana Musu, i nema dileme da će većina navedenih igrača biti bar u široj rotaciji, ako ne i potpuno "mobilisani" za utakmice protiv Partizana.

To što su imali tako komplikovane nedjelje prethodnih mjeseci svakako neće olakšati Željku Obradoviću posao u pripremi utakmice i zbog toga je i priču o tome odložio za desetak dana, kada će euforija dostići vrhunac, a Partizan krenuti u Španiju, u borbu za plasman na Fajnal-for.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC