• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VJERUJTE, OVO SU MI NAJTEŽI TRENUCI U ŽIVOTU! Mijatović teško došao sebi: Ja sam Čačanin, znate koja je ovo obaveza?

Autor Haris Krhalić

Trener Borca iz Čačka veoma emotivan poslije ogromne pobjede u borbi za opstanak u ABA ligi

 Dejan Džoli Mijatović nakon pobjede nad Budućnosti Izvor: YouTube/Budućnost VOLI/Screenshot

Borac iz Čačka ostvario je istorijsku pobjedu protiv Budućnosti, jer je njom ostao u ABA ligi bar do baraža za opstanak protiv drugoplasiranog iz Druge ABA lige (Helios Domžale ili Krka).

Poslije završnice za infarkt, trener Čačana Dejan "Džoli" Mijatović održao je emotivnu konferenciju za novinare:

"Ne znam koliko ću biti u stanju za ovu konferenciju za štampu. Verujte mi, ovo su najteži trenuci u mom životu i u mojoj karijeri kroz koje prolazim u zadnje dvije-tri nedjelje zajedno sa ovom ekipom. Prvenstveno zbog činjenice da sam Čačanin i da sam igrao u tom klubu, bio i trener. Znate kakav je Čačak grad košarke i uz svo zadovoljstvo koje nosi, baviti se bilo čime u košarci u Čačku je velika odgovornost i obaveza", rekao je iskusni trener.

"Čestitam svojim momcima koji su izdržali sve. Došli smo ovdje da ostavimo srce na parketu, sa velikom odgovornošću i obavezom. Svaka čast momcima jer su mentalno uspjeli da izdrže sve. I što sam rekao, tih posljednjih 40 minuta večeras je naše, niko ne može da nam oduzme da se borimo do kraja. Drago mi je da smo uspjeli, ali nema mjesta za euforiju za nas, jer nas čeka baraž, sutra ćemo sačekati ime protivnika. Za nas se nastavljaju borba i rat", dodao je on.

Borac je završio sezonu sa skorom 7-19, koji ima i MZT Skoplje, ali uz lošiji međusobni učinak. Tako je srpski tim ostao u borbi, dok će predstavnik Severne Makedonije u niži rang.

"Budućnost je doputovala u četvrtak, dominirala u prethodnoj utakmici protiv Ulma, doživjela eliminaciju i rekao sam momcima da pokušamo da iskoristimo to emotivno pražnjenje. Jedino tako možete protiv ovakvog tima, Grin, Rejnolds, sjajni šuteri, Bel-Hejns kanadski reprezentativac, Lekomt belgijski, Kuridža, O'Brajan, igrači koji su osvajali Evrokup. Momcima sam samo rekao da je ovih 40 minuta naše i da daju sve od sebe da odradimo ovo uzdignuta čela, šta god da se desi", poručio je Mijatović.

Vlada Jovanović, srpski trener sa klupe Budućnosti, nezadovoljan je napustio parket.

"Očekivao sam jako težak meč poslije utakmice u Ulmu, gdje smo pokazali dva lica, da se ne ponavljam. Jako kasno smo stigli poslije toga, igrači su pokazali reakciju na treningu i želju da odigraju dobru utakmicu, ali to nisu pokazali večeras. Žao mi je zbog ekipe i zbog publike, bez obzira što smo imali osigurano treće mjesto. Htjeli smo da je završimo na najbolji način. Sve što se desilo prije toga, kao i gust raspored, ostavilo je traga".

Budućnost je bez obzira na večerašnji poraz sigurno treća i u posljednjem meču ligaškog dijela u petak će ugostiti Partizan u "Morači", od 19 časova. Za to vrijeme, Borac će razmišljati samo o utakmicama odluke za opstanak u najvišem regionalnom rangu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC