• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČUDO U PODGORICI - BORAC OPSTAO U ABA LIGI! Čačani preživjeli dramu u Morači, sada je jasno ko ispada

Autor Haris Krhalić

Borac iz Čačka pobijedio Budućnost u gostima i igraće u doigravanju za opstanak! Iz ABA lige je ispao MZT.

 Borac Budućnost ABA liga Izvor: TV Arena sport/screenshot

Borac iz Čačka napravio je senzaciju i opstao u ABA ligi! Ekipa Dejana "Džolija" Mijatovića slavila je na terenu Budućnosti rezultatom 87:85 i izborila učešće u plej-autu protiv drugoplasiranog tima iz Druge ABA lige, dok će direktno iz ABA u niži rang MZT Skoplje - i to uprkos uzastopnim pobjedama Makedonaca u završnici.

Svašta je preživio Borac u Podgorici, gdje je bek Budućnosti Erik Grin šutirao uz zvuk sirene za produžetak, ali je promašio, kao što je i prethodno njegov saigrač Trej Bel-Hejns promašio "flouter" za vođstvo Budućnosti na četiri sekunde do kraja. Čačani su "pokupili" tu loptu, centar Đorđe Gagić ju je uhvatio i iznudio dva slobodna bacanja. Potom je neplanirano promašio prvo, a dao drugo, postavivši tako ipak konačnih 87:85. Budućnost je imala priliku da uzvrati, trener Vladimir Jovanović podsjećao je Podgoričane da im nije neophodna trojka, već da i dvojkom mogu da izbore produžetak, ali je Grinov šut stao na obruču.

U tom trenutku počelo je ogromno slavlje ekipe iz Čačka, koja je odgovorila na jučerašnji trijumf MZT-a protiv Cibone i uspjela da se spasi direktne eliminacije iz najvišeg ranga. Uradila je to pobijedivši Budućnost poslije njenih osam uzastopnih pobjeda na Jadranu, u utakmici u kojoj su Podgoričani do kraja pokušavali da spreče iznenađenje, bez obzira na to što su i prije ovog meča znali da će završiti treći na tabeli ABA lige.

  • Budućnost: Rejnolds, Bel-Hejns 18 (9 sk, 5 as), Šehović, Atić 10, Kaba 6, Lekomt, Lazić, O'Brajen 3, Jagodić Kuridža 11, Popović 16 (2/3 za tri), Grin 13, Kamenjaš 8.
  • Borac: Boldvin 16, V.Đ. Ćurčić, Glišić, Lešić 12, Tomašević 6, Gagić 11, Kočović, Novaković 2, Radonjić 8, Todorović, Čarapić 7, Hejl 25 (2/7 za tri, 6 sk, 5 as)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC