• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan je svima naštetio, a KSS ćuti na to!" Bura zbog crno-bijelih: Kaznili smo ih, ali ovako nema izlaza!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Superliga Srbije uskoro treba da počne, a Aleksandar Grujin se oglasio o prošlogodišnoj odluci crno-bijelih da ne igraju to takmičenje.

 KLS kaznio Partizan, ali KSS ćuti Izvor: MN PRESS

Održana je konfrencija za medije povodom nove sezone u Superligi Srbije u košarci, a na njoj je bilo riječi o Partizanu. Predstavnici crno-bijelih se nisu pojavili, a nakon dijela u kome je objašnjen novi format takmičenja novinare je zanimalo šta se dešava sa crno-bijelima. 

Partizan prošle sezone nije igrao Superligu, a prvi čovjek takmičenja Aleksandar Grujin je istakao da je takva odluka naštetila svim klubovima. Istakao je da je disciplinsku sudija izrekao najveću moguću novčanu kaznu crno-bijelima, a da su druge odluke ingerencija Košarkaškog saveza Srbije. 

"Odluka Partizana da ne igra naštetila je drugima, najmanje Partizanu. Svim klubovima iz KLS. To je jedna tačka gledišta. Disciplinski sudija donio je maksimalne novčane kazne. Druge odluke,koje su u ingerenciji predsjedništva, nisu donijete. KSS ćuti i nem je. Ne izjašnjava se po tom pitanju", rekao je on, pa nastavio: "Ne vidimo izlaz iz te situacije. Imali smo komunikaciji za Partizanom, pojavljivao se na sjednicama Skupštine, pa su onda obarali kvorum. Odluke moraju da se donesu i da budu primjenljive."

On je naglasio da se Partizan ni sada nije pojavio, ali da ne zna zašto. "Moramo zbog košarke to da uradimo. Partizan nije došao na pres i sada. Zašto? Pitajte njih. Glas svakog tima u KLS podjednako vrijedi. Pitajte njih zašto nisu došli. Juče se nisu javljali da potvrde. Klubovi su poslali svoje predstavnike i pokazali da uvažavaju ligu.”

Na kraju se ponovo oglasio o kalendaru takmičenja koji je morao da se adaptira.  "Prema propozicijama imamo sistem takmičenja, možemo neke detalje, poput skraćenja finalne serije. Zbog kalendara i svega prinuđeni smo da se pomjeramo. Ovaj sistem treba vjerovatno da se promijeni u nekom momentu, ali je rok za odigravanje kratak. Da li će se ići ka promjeni, vidjećemo, pričaćemo tokom ljeta. Ovaj sistem za sada je bio najbolji", naglasio je Grujin. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC