• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZANOV IKS FAKTOR - HEROJ VELIKE POBJEDE IZ SJENKE! Udarao Real kad ga je NAJVIŠE boljelo, a u finišu iznenadio sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije spektakularnog trijumfa crno-bijelih u Madridu mora se naglasiti i učinak još jednog igrača Partizana. Heroja iz drugog plana.

 Jam Madar jedan od ključnih igrača Partizana u pobjedi protiv Real Madrida Izvor: MN PRESS

Kevin Panter bio je heroj Partizanove pobjede i strijelac koša odluke u Madridu, kojom je crno-bijelima odškrinuo vrata plasmana na Fajnal-for. Ipak, crno-bijeli su prije svega timski nadigrali domaćina, a dokusurili su ga poenima i potezima nekoliko igrača - a jedan od njih je i Jam Madar.

Izraelski plejmejker dobio je šansu u drugom poluvremenu i u duelima protiv nekadašnjeg organizatora igre crno-bijelih Najdžela Vilijams-Gosa postigao neke od najvažnijih koševa. Madarove trojke "pale" su krajem treće i početkom četvrte četvrtine, dok su igrali Reala burno proslavljali koševe za vođstvo. Izraelac je pogađao tako što je lopta oba puta igrala na obruču, dodiravala tablu, vraća se na obruč i prolazila kroz mrežicu, na oduševljenje crno-bijelih navijača u Vizink centru.

Bio je Madar u pravom smislu riječi "iks faktor", jer je malo ko poslije meča pričao o njegovom ofanzivnom skoku pri neriješenom rezultatu 84:84, što je bio jedan od ključnih poteza crno-bijelih u završnici i malo očekivan za plejmejkera. Dao je tada Izraelac ekipi novu šansu da povede i Kevin Panter ju je iskoristio, iznudivši prekršaj i slobodna bacanja, za vođstvo 86:84. Nakratko je ta prednost bila oduzeta, ali onda je Amerikanac u posljednjem napadu ipak sve postavio na mjesto, trojkom preko Jabuselea.

A upravo će i Geršon Jabusele zapamtiti Madara, jer ga je 11 centimetara niži Izraelac blokirao krajem treće četvrtine i pokazao da je i te kako spreman da "grize" i protiv krupnijih igrača, koji su u njemu imali veoma žilavog protivnika. I Željko Obradović ga je zbog kompletnog doprinosa pohvalio poslije utakmice.

"Unosili smo agresivnost, neki igrači su je unosili i mislim da je ulazak Madara bio jako važan zbog njegove agresivnosti, ali kad se dobije utakmica na ovakav način treba čestitati svima", rekao je Žoc poslije meča.

Srijeda je dan za odmor crno-bijelih u Madridu, a četvrtak dan za još jedan veliki meč protiv Reala!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC