• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKAN EX-YU KOŠARKE SE NE GASI! Pričalo se o bankrotu, a sada stižu strani investitori!

Autor Dragan Šutvić

Cibona je preživjela teške dane i čini se da bolji dolaze za njih.

 cibona se ne gasi  Izvor: MN PRESS

Dobro je poznato da je Cibona u velikim finansijskim problemima i da se gotovo svake godine u proljećnim mjesecima čak priča i o bankrotu. Ni ovoga puta neće doći do njega pošto su uspjeli da riješe obaveze prije nego što je postajo kritično. Cibona je prihvatila "nove ulagače" tako da su riješili neke od ključnih finansijskih problema, pa sada planiraju da klub stane na noge i u narednim sezonama bude daleko konkurentniji u ABA ligi.

Nova uprava Cibone želi da ponovo steknu kredibilitet među javnim i privatnim "ulagačima", pa su tako u procesu razvoja kluba kao modernog sportskog brenda koji će privlačiti međunarodne investitore, pored onih koji su već stigli u Zagreb i planiraju veća ulaganja u mlade talente.

"Uprkos slavnoj istoriji i nekadašnjem statusu međunarodnog velikana, Cibonin učinak bio je pod uticajem lošeg upravljanja i finansijskih izazova u prošloj deceniji. Budući da je prihvatio nove ulagače, klub je uspješno riješio neke od svojih ključnih finansijskih problema, uključujući ponovno sticanje kredibiliteta među javnim i privatnim ulagačima. Nova uprava u procesu je razvoja Cibone u moderan sportski brend, s ciljem uspostavljanja lokalne, regionalne, a na kraju konačno i globalne prepoznatljivosti", poručili su iz Cibone, prenosi specijalizovani portal "Jurohups".

Podsjetimo, Cibona je udružene građana i zbog toga po hrvatskim zakonima ne može da pređe u ruke nekog privatnika. Novi investitori će vjerovatno uticati na to da se preoblikuju u sportsko dioničarsko društvo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC