• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski velikan uzima Kevina Pantera?! Kapitenu ističe ugovor, Partizan ne može da parira - Grci su već spremni!

Autor Dragan Šutvić

Ozbiljno su zagrizli za Partizanovog kapitena i žele da iskoriste što mu ističe ugovor u Beogradu.

 panatinaikos želi kevina pantera  Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana su odigrali impresivnu sezonu u Evroligi, a jedan od onih koji su privukli najviše pažnje velikama sa raznih krajeva konotinenta je kapiten Kevin Panter! Po informacijama iz Grčke, nekadašnji košarkaš Olimpijakosa i Crvene zvezde sada se nalazi visoko na listi prioriteta Panatinaikosa, koji želi da napravi respektabilan tim novom treneru Erginu Atamanu!

Nema sumnje da će se PAO u narednoj sezoni Evropi predstaviti u mnogo ozbiljnijem svjetlu, a Panter bi mogao da bude jedan od glavnih igrača tima. Dolazak Atamana najavljuje velike ambicije, a Panter je jedno u nizu pojačanja koje je tim naciljao kako bi se vratio u vrh evropske košarke - njegove impresivne partije kroz ligaški dio i četvrtfinalnu seriju protiv Real Madrida nisu ih ostavile ravnodušnima.

Kako prenosi grčki "totalbasket", Panter već ima platu od 1.500.000 evra po sezoni, a očekuje se da mu tokom narednog ljeta cijena dodatno skoči. Interesovanje za njega već je pokazao Virtus, a Panatinaikos ima moć da parira ponudama italijanskog tima. Sa druge strane, Grcima se čini da beogradski crno-bijeli neće moći da priušte Kevina Pantera naredne sezone jer se sada za njega otimaju mnogo bogatiji timovi.

Kevin Panter je 2016. godine završio koledž Tenesi i nije izabran na NBA draftu, pa je profesionalnu karijeru počeo u Evropi. Igrao je u Grčkoj za Lavrio, Belgiji za Antverp i Poljskoj za Radom, prije nego što je počeo poznatiji dio njegove karijere.

U dresu AEK-a iz Atine osvojio je FIBA Ligu šampiona i bio jedan od najboljih igrača tima Dragana Šakote, a isti trofej podigao je i kao član Virtusa. Olimpijakos nije želio da im Amerikanac promakne nakon što se dokazao u grčkoj košarci, pa je u ljeto 2019. godine po treći put stigao u tu zemlju.

Nakon epizodne uloge u Pireju uslijedila je nova saradnja sa Šakotom u Crvenoj zvezdi, zatim je igrao za Olimpiju iz Milana sa kojom je stigao i na F4 Evrolige, a na kraju je stigao u Partizan u kojem je postao kapiten. Ove sezone je zbog sjajnih partija u crno-bijelom dresu izabran u drugu petorku Evrolige, što mu je jedno od najvećih priznanja u karijeri. Sa druge strane, Lesor je završio u idealnoj petorci!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC