• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisi ti mogao u Zvezdu!" Hit priča Bolića o prelasku Divca u crveno-bijele: Prvo Partizan i NBA, e onda si se dokazao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ta dva meča Vlade Divca u Crvenoj zvezdi se i dalje pamte!

 Zlatko Bolić o nastupima Vlade Divca u Crvenoj zvezdi Izvor: MN Press/YouTube/screenshot/Jao Mile podcast

Vlade Divac je legenda Partizana, kluba u kome se formirao i odakle je otišao u NBA, ali tokom NBA lokauta 1999. godine odigrao je dva meča za Crvenu zvezdu. Stigao je da pomogne timu u Evroligi i tada se desila čuvena pobjeda nad Žalgirisom. 

Saigrač u tom timu Crvene zvezde bio mu je Zlatko Bolić, a i danas ga zadirkuje zbog odluke da obuče crveno-bijeli dres, pa makar i na samo dva evroligaška meča!

"Divac je bio mjesec dana u Crvenoj zvezdi. Uvijek se šalim kad se vidim sa Dikijem: 'Nisi mogao ti tek tako lako da dođeš Crvenu zvezdu. Ti si probao da dođeš u Crvenu zvezdu, pa si onda vidio da nisi za Zvezdu, oni su te kao proglasili netalentovanim, pa si otišao u Partizan. Iz Partizana si otišao u NBA, pa si tek iz NBA mogao da dođeš u Crvenu zvezdu da igraš. Morao si da se dokažeš'", ispričao je Bolić u podkastu "Jao Mile" kod Mileta Ilića.

Tada se Divcu završavao ugovor sa Šarlot Hornetsima i prelazio je u Sakramento Kingse, sa kojima je napravio najveće uspjehe u karijeri u NBA. Bio je na vrhuncu karijere i bilo je nevjerovatno iskustvo igrati sa njim. 

"To je šala, naravno da je šala. Divac je ogroman igrač, velika legenda i naravno da mi je bila velika čast i zadovoljstvo da igram sa njim. To je bilo nevjerovatno koliko je bilo lako igrati sa njim. Kad imaš nekog ko je pod košem, a razmišlja kao plejmjeker u ono vrijeme. Natprosječna košarkaška inteligencija. Pa te godine smo mi jedini pobijedili Žalgiris u Beogradu, a Žalgiris je te godine osvojio Evroligu", završio je svoju priču Zlatko Bolić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC