• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NIKOLA, DOBRO DOŠAO KUĆI!" Titula u NBA je NIŠTA, njegov život je ovdje! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Osvojio je NBA titulu i postao MVP finala, ali Nikoli Jokiću je ovo najveći sportski događaj u godini.

 nikola jokić stiže na trke konja u somboru  Izvor: TV Arena sport

Nikola Jokić je trenutno najbolji igrač na svijetu, ali postoji sport koji voli mnogo više od košarke! Završio je sve obaveze u sezoni, osvojio titulu i MVP priznanje u finalu, pa konačno ima vremena da se posveti tome - gledanju trka svojih konja na hipodromu u Somboru! Žurio je da stigne i uspio da dođe na vrijeme, najbolji srpski košarkaš će danas biti na licu mjesta dok se njegovi konji budu takmičili.

On će u rodnom gradu gledati konjičke kasačke trke, a bodriće grla iz svoje štale. Konji koji predstavljaju "Drim kečer" trebalo bi da se takmiče u Derbiju grada Sombora, dok isprva nije poznato da li je Jokić odlučio da prijavi neka od svojih grla i za manje atraktivnu trku koja nosi naziv "Probni derbi".

Pogledajte fotografije sa hipodroma u Somboru, na koji je Nikola došao u majici sa natpisom imena svoje štale "Drim kečer":

Derbi grada Sombora jedna je od najvažnijih trka u kalendaru, a Nikola Jokić je upravo zbog nje želio da se sezona u NBA ligi što prije završi i da se pojavi u rodnom gradu. Radi se o jednoprežnoj kasačkoj trci za sva grla starija od tri godine. Interesantno je da je nagradni fond 170.000 dinara, a pobjednik će dobiti pehar i plašt. Po informacijama sa lica mjesta, Jokićeva štala "Drim Kečer" je među favoritima na ovoj trci, a to ne čudi imajući u vidu koliko novca Nikola ulaže u ergelu. Primjera radi, prethodnog ljeta je potrošio gotovo 150.000 evra na tri trkačka grla, tvrdili su izvori iz Italije.

Inače, trkački vikend u Somboru organizuje konjički klub Vojvođanin, na čijem se čelu nalazi Branislav Jokić. Nikolin otac ne daje često izjave za medije, ali je svojevremeno istakao kako je porodična odluka da se novčana sredstva ulažu u konjički sport u Srbiji jer su Nikola i on zaljubljenici u ovaj sport i životinje - ne smeta mu da ode i u druge gradove zbog trka.

"Takođe, svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi zovu Somborac, i on želi da po prestanku karijere dođe u svoj grad i da se ovdje ozbiljno bavi konjičkim sportom. Zbog toga smo odlučili da uložimo sredstva u somborski hipodrom, naravno, u dogovoru s gradskom upravom, i da u njemu uživaju svi Somborci", dodao je tom prilikom Branislav. 

Somborski hipodrom dugo nije blistao kao ove nedjelje, kada je na tribine sjeo najbolji košaraš svijeta:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC