• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A SAD IDEM KOD NAJBOLJEG TRENERA U EVROPI! Bura zbog Lesorove izjave, zaboravio da ga je Žoc "napravio"?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Matijas Lesor je pokušao da govori lijepo o svom treneru Erginu Atamanu, ali mogao je i pažljivije da bira riječi da ne bi na taj način potcijenio rad svog doskorašnjeg šefa Željka Obradovića.

 Matijas Lesor hvalio Ergina Atamana Izvor: MN PRESS

Matijas Lesor igrao je košarku života u prethodne dvije sezone. Svoj puni potencijal ostvario je kod Željka Obradovića u Partizanu, a vrlo brzo po završetku takmičarske godine u kojoj je pomogao u osvajanju ABA lige - Francuz je prešao u redove grčkog Panatinaikosa. Dobio je ugovor koji Partizan nije mogao da mu pruži, a čim je obukao dres "zelenih" počeo je da sipa hvalospjeve na račun novog trenera Ergina Atamana, čime je pomalo potcijenio i svog doskorašnjeg učitelja "Žoca".

"Trener Ergin Ataman je najbolji trener u Evropi u posljednjih pet godina. Dva puta je osvojio Evroligu, a mogao je da osvoji i treću da ta godina nije prekinuta zbog korone. Veoma je iskusan i dobar trener koji zna da pobjeđuje, što je vrlo važno. Jedva čekam da vidim šta će to donijeti mojoj igri. Vjerujem da ćemo imati odličnu saradnju", kazao je Lesor za zvanični sajt Panatinaikosa.

Nakon što se oprostio od dresa Partizana, Lesor je za sajt "zelenih" poručio da je srećan što je postao dio Panatinaikosa i da je spreman da im pomogne da se vrate na staze stare slave, pošto prethodnih godina nisu imali uspjeha. Uporedio je to i sa svojim doskorašnjim klubom:

"Nešto slično se desilo i sa Partizanom prošle godine. Mnogo mi se dopada što ću učestvovati u ovom naporu koji vidim kao izazov."

Francuz je dodao i da je dobro upoznat sa bogatom istorijom Panatinaikosa, od koga je upravo Željko Obradović napravio silu u 21. vijeku, a nada se i da će sa navijačima atinskog kluba ostvariti posebnu vezu kao i sa crno-bijelima:

"Moja veza sa navijačima Partizana je došla sama po sebi, nisam jurio za tim. Nadam se da će me navijači voljeti kao i navijači Partizana i da će cijeniti trud koji ću uložiti da pomognem timu. Ova dva tima imaju veliku bazu navijača sa nekoliko sličnosti. Važno je da se Panatinaikos vrati uspjehu kako bi pružio radost svijetu. Gradi se novi tim, skoro od nule, sa novim igračima. Ne možemo mnogo toga da kažemo u ovoj fazi. Potrebno je da se okupimo, da vrijedno radimo i da gledamo svaki meč pojedinačno. Cilj je da se vrati tamo gdje mu je mjesto", zaključio je snažni košarkaš.

U međuvremenu, slavni trener Bogdan Tanjević napao je Matijasa Lesora i Kevina Pantera koji napuštaju Partizan, poručivši da mu se ne sviđa što su odmah poslije dobrih igara "okrenuli leđa" Željku Obradoviću. Priča se i odlascima Zeka Ledeja u Makabi, dok je neizvjesna sudbina i Dantea Egzuma.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:18
Slavlje navijaca sa Lesorom
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC