• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirotiću stižu sve slabije ponude! Odbio je Partizan, a mnogi klubovi njega: Sad mu je ovo jedina opcija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Mirotić je trenutno najbliži Olimpiji iz Milana, trenutno možda i jedinog kluba koji je zagrizao za njega.

 Olimpija iz Milana jedini zainteresovani klub za Nikolu Mirotića Izvor: Profimedia

Bivši reprezentativac Španije Nikola Mirotić je u fokusu javnosti već nedjeljama unazad i svi čekaju da vide za koga će potpisati nakon konačnog raskida ugovora sa Barselonom. Spominjalo se mnogo klubova, ali je sredinom mjeseca djelovalo da je sve završeno i da će potpisati za Partizan, međutim u posljednji čas Mirotić se predomislio i odlučio da ipak odbije crno-bijele, dok su u međuvremenu neki drugi klubovi odustali od njega.

Prema pisanju italijanskog lista "Korijere dela Sera", trenutno u potjeri za Mirotićev potpis prednjači Olimpija iz Milana, ali nude nešto manje novca nego što se spominjalo prethodnih nedjelja. U jednom trenutku činilo se da će Mirotić dobiti osam miliona od Panatinaikosa, dok mu sada Olimpija nudi pet miliona za dvije godine. Odnosno, to je 2,5 miliona po sezoni uz opciju za treću...

Navodno, Mirotića razmatra i Real Madrid, što bi bilo vrlo bizarno jer je već "izdao" klub tako što je otišao u Barselonu, nakon što je ponikao u "kraljevskom klubu", dok se spominje i interesovanje pojedinih NBA klubova. Ipak, ne spominju se konkretna imena, tako da je pitanje koliko je Mirotić blizu povratku "preko okeana" gdje je prethodno nastupao za Nju Orleans, Čikago i Milvoki, da bi se u Evropu vratio u ljeto 2019.

Nakon četiri sezone u Barseloni, gdje je bio najplaćeniji igrač Evrope i nije uspio da im donese pehar Evrolige, Mirotić je na kraju raskinuo ugovor na insistiranje Katalonaca koji su htjeli da "režu troškove". Bez obzira na to, i dalje je jedan od najboljih igrača u Evropi, samo još da vidimo da li će to nastaviti da bude u Olimpiji iz Milana koja navodno nije imala novca za njega.

"Nikola Mirotić je jedan od pet najboljih igrača u Evropi u ovom trenutku - što pokazuje i njegov ugovor - i mi ne možemo da se takmičimo sa klubovima koji su stali u red za njega", rekao je ne tako davno Etore Mesina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC