• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešiću ostalo 18 igrača, a to možda nije kraj... Ređaju se otkazi, spisak se sam skraćuje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svetislav Pešić trenutno na raspolaganju ima 18 košarkaša, a možda još neki od njih budu morali da otkažu zbog povrede.

 Sve više košarkaša otkazuje Svetislavu Pešiću Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je prije sedam dana prošireni spisak kandidata za predstojeći Mundobasket, a tokom treninga i utakmica u naredne tri sedmice procijeniće kojih 12 putuje u Manilu. Spisak je počeo da se skraćuje sam od sebe zbog povreda koje su prijavili srpski  košarkaši, tako da je broj "otkaza" još veći nego na početku priprema i trenutno Kari na raspolaganju ima 16 košarkaša.

U pitanju su sljedeći igrači: Stefan Jović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Boriša Simanić, Dušan Beslać, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Dušan Ristić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Alen Smailagić i Uroš Trifunović.

Posljednji igrač koji se zahvalio selektoru Pešiću je Ognjen Jaramaz. Novi plejmejker Partizana muku muči još od prošle sezone i još prije desetak dana bilo je neizvjesno da li će biti i na širem spisku reprezentacije, da bi danas objelodanjeno da definitivno ne ide na turnir čime su "orlovi" ukraćeni za još jednu opciju na mhestu plejmejkera. Srećom, Stefan Jović je uprkos porodičnoj drami odlučio da igra za Srbiju, dok su tu još i Aleksa Avramović i mladi Nikola Topić.

Da li je ovo kraj otkazima? Pitanje je... Alen Smailagić i Uroš Trifunović su takođe neizvjesni za nastup na turniru, posebno mlađi igrač crno-bijelih. Smailagić bi mogao da propusti dobar dio priprema, dok Trifunović ide na terapije zbog problema sa stopalom i pitanje je da li će smjeti da rizikuje.

Za sada, ostali igrači su na raspolaganju selektoru, koji bi na kraju možda mogao da "precrta" samo četvoricu. Prethodno su otpali Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić i Aleksej Pokuševski, dok nema najave da će biti dopune spiska. Turnir se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će u grupnoj fazi igrati u Manili protiv reprezentacija Južnog Sudana, Kine i uvijek neugodnog Portorika.

Pogledajte

02:11
Pešić o Teodosiću i strancima
Izvor: Kurir spor
Izvor: Kurir spor

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC