• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija danas igra sa BiH, ali samo za Pešićeve oči: Računa na 16 igrača, a niko neće znati ni rezultat protiv "zmajeva"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svetislav Pešić i njegovi reprezentativci danas će odigrati prvi pripremni meč pred Mundobasket 2023 - rival im je Bosna i Hercegovina.

 Srbija i BiH igraju prijateljsku utakmicu u košarci Izvor: MN PRESS

Muška košarkaška reprezentacija Srbije odigraće danas prvu pripremnu utakmicu za predstojeće Svjetsko prvenstvo, nakon što se okupila prošlog ponedjeljka u Beogradu. Prvi izazov za izabranike selektora Svetislava Pešića na putu ka Manili biće susret protiv Bosne i Hercegovine večeras od 20 časova u Areni.

Odlučeno je da prva provjera "orlova" bude zatvorenih vrata i bez prisustva publike, a prema dogovoru dva Saveza - neće biti dostupan čak ni izvještaj sa meča (statistika igrača i rezultat). Takođe, u međuvremenu je otkazana utakmica protiv Crne Gore, koja je bila dogovorena za 5. avgust u Podgorici, tako da će meč sa BiH danas biti još od veće važnosti Pešiću kako bi provjerio u kakvom su stanju njegovi igrači. Već 3. avgusta očekuje ih i meč sa Poljskom.

U međuvremenu je postalo poznato da su selektoru Pešiću "otkazala" još dvojica igrača sa prvobitnog šireg spiska, tako da već znamo da Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski ne idu na Mundobasket, dok je neizvjesna situacija oko Alena Smailagića i Uroša Trifunovića koji će gotovo sigurno preskočiti današnji meč.

To znači da su sljedeći igrači na raspolaganju selektoru Pešiću za BiH: Stefan Jović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Boriša Simanić, Dušan Beslać, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Dušan Ristić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić. Ipak, s obzirom na odluku dva Saveza, što nije tako neuobičajena praksa u košarci, nećemo saznati ni rezultat.

Svjetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će u grupnoj fazi igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sasa

Praksa je krajnje neuobicajena i uvredljiva za javnost. U redu je da je trening mec zatvoren, ali se objave rezultat i poeni. Ovo tajni spisak, tajne pripreme, razlaz nakon prvenstva bez ijedne izjave, za javni posao koji ljude najvise interesuje je neprihvatljiv. Da je FIFA za ovo bi postojale ozbiljne kazne. Spisak u tajnosti, pripreme u tajnosti, utakmice u tajnosti, za koga igra reprezentacija?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC