• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši osvajač ABA lige napravio tim za samo 6.880.000€: Napadaju fajnal-for Evrolige, objavljene plate!

Autor Dragan Šutvić

Izraelski mediji objavili su plate svih igrača Makabija iz Tel Aviva.

 plate košarkaša makabija  Izvor: Profimedia

Makabi iz Tel Aviva bio je prošle sezone na samo pobjedu daleko od fajnal-fora Evrolige, a korak više žele da naprave sljedeće takmičarske godine. Zadržali su korstur tima i nisu previše izdvajali na pojačanja, pa su izraelski mediji došli do podatka da su uspjeli da za manje od sedam miliona evra formiraju budžet za plate!

S obzirom na rast cijena plata na evropskom košarkaškom tržištu, čini se da su prošli zaista fantastično, naravno pod uslovom da su informacije koje su objavili Izraelci istinite. Izraelski portal "Hajom" objavio je da je je u pitanju budžet od 6.880.000 evra, s tim da nije precizirano da li se radi o bruto ili neto zaradi. Sudeći po onome što viđamo u Evroligi, gotovo izvjesno je da je to novac koji igrači dobiju kada se odbije porez, što je opet vrhunski posao za "Ponos Izraela".

Prema njihovim informacijama najveću platu imaju Vejd Boldvin i Lorenzo Braun, inače i najbolji igrači ovog kluba koji su produžili ugovore na još dvije, odnosno tri sezone. Njihova godišnja plata je po 1.365.000 evra. Već sljedeći igrač zarađuje upola manje, pa tako Džoš Nibu navodno prima tek oko 730.000 evra.

Slijede potom Bonzi Lonson (640.000 evra), Hasijel Rivijero (550.000), Roman Sorkin (455.000), Džejms Veb (365.000), Tamir Blat (365.000), Antonijus Klivlend (320.000) evra, dok domaći igrači Džod Dibartolomeo, Rafa Menko, Džejk Koen imaju manje od 300.000 evra. Vidjećemo naravno da li je to sve i da li će Makabi u međuvremenu angažovati još neku "bombu" pošto se čini da i te kako imaju mjesta u budžetu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC