• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić se uhvatio za koljeno i samo stao! Šok na meču Slovenije - Luka se povrijedio, "zmajčeki" ostali i bez Čančara!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Luka Dončić i Vlatko Čančar nisu završili meč Slovenije protiv Grčke zbog povrede.

 Luka Dončić i Vlatko Čančar se povrijedili na utakmici Slovenija - Grčka Izvor: Twitter/Eurohoops/Screenshot

Najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić povrijedio se na prijateljskoj utakmici protiv Grčke! Sve se desilo na meču u Atini gdje je zvanično iz upotrebe povučena "četvorka" koju je u dresu Grčke sa velikim uspehom nosio njihov "košarkaški bog" Nikos Galis, međutim sjenku na sve bacile su povrede dvojice košarkaša.

Krajem prvog poluvremena Dončić se uhvatio za koljeno, a još gore je djelovala situacija na samom kraju utakmice kada se prilikom doskoka povrijedio Vlatko Čančar.

Na dva i po minuta do kraja druge dionice, Grčka je bila u napadu i vodila je 46:41, kada se Dončić uhvatio za koleno jer je udario u koleno protivničkog igrača u pokušaju zaobilaženja postavljenog bloka. Odmah se videlo da se radi o nezgodnom udarcu i Dončić se zaustavio, nije nastavio da prati igrača Grčke, dok su verovatno svi Slovenci koji su sedeli kod kuće i gledali meč na televiziji - ostali bez daha.

Nakon toga Dončić je izašao iz igre i očekivano nije ulazio u nastavku na teren, pošto selektor Aleksander Sekulič nije želio da rizikuje pošto je do početka Mundobasketa ostalo samo tri sedmice. Prije povrede, Luka Dončić je igrao maestralno i za 13 minuta na parketu, i to u laganom ritmu, jednostavno je "uništavao" Grke.

Postigao je 18 poena, šutirao 6/10 iz igre, pogodio tri trojke i jednostavno na parketu izgledao baš onako kako izgledaju igrači zbog kojih se "zaljubimo" u košarku. 


Pogledajte i šta je Luka Dončić radio pre povrede na meču protiv Grčke:

Nažalost, Luka Dončić nij jedini slovenački košarkaš koji se povrijedio na ovom meču.

Krajem četvrte četvrtine Slovenija je ostala i bez Vlatka Čančara. Košarkaš Denver Nagetsa tri i po minuta prije kraja meča imao je jedan odličan prodor nakon kojeg je zakucao, ali je nezgodno doskočio i odmah se uhvatio za koljeno.Čančar je ostao ležati na parketu sa bolnom grimasom, a odmah su pritrčali saigrači i medicinska ekipa. Nije poznato o kakvoj se povredi radi, ali nije dobro izgledalo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC