• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić i novi centar Zvezde idu po medalju na Mundobasketu: Luka puca od samopouzdanja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luka Dončić vjeruje da Slovenija može mnogo na narednom Mundobasketu, a sada zna i sa kim će juriti titulu.

 Spisak košarkaša Slovenije za Mundobasket 2023 Izvor: Profimedia/Angelika Warmuth/dpa

Slovenija ide na Mundobasket predvođena Lukom Dončićem, a glavni čovjek koji će sa njiim "vrtjeti" pikenrol biće Majk Tobi! Novi košarkaš Crvene zvezde na kraju je ostao na spisku Aleksandra Sekulića

"Presjekao" je selektor Slovenije i posljednja dva košarkaša koja su otpala sa spiska su Aljaž Kunc i Džordan Morgan, pa 12 igrača koji idu u Indoneziju izgleda ovako: Žiga Samar (Hamburg), Aleksej Nikolić (Gran Kanarija), Klemen Prepelič (Valensija), Majk Tobi (Crvena zvezda), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (Dižon), Žiga Dimec (Nišonimja), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Bine Prepelič (Šarlroa), Gregor Glas (Mornar), Jakob Čebašek (Konstanca) i Luka Dončić (Dalas). 

Slovenci igraju u jako teškoj grupi F u Japanu sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim Ostrvima, a ukraštaju se sa grupom E u kojoj su Njemačka, Finska, Australija i Japan u drugoj fazi, Dončić se oglasio poslije objavljivanja spiska i istakao da je u pripremnim mečevima vidio mnogo toga dobrog u igri svog tima i da vjeruje da Slovenija može daleko na predstojećem Mundobasketu. 

"Mislim da možemo mnogo da napredujemo. Bilo je i mnogo dobrih stvari u dosadašnjim utakmicama. Ako se držimo zajedno i uradimo ono što moramo, možemo mnogo da postignemo. Kada smo se držali svojih pravila, pokazali smo da zaista možemo da budemo opasan tim. Moramo da dođemo do toga da ovako igramo cijelih četrdeset minuta. Skok je i dalje naš najveći problem, svako mora da da svoj doprinos. Imali smo dosta utakmica, nismo imali mnogo vremena za treninge. Sada će biti mnogo ovoga i još će se mnogo raditi ovdje", rekao je Dončić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC