• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAN "D" ZA SRBIJU - PEŠIĆ DANAS SIJEČE! "Orlovi" igraju u Beogradu, a trojica će biti višak za Mundobasket!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Srbije igraće meč protiv Portorika i vjeruje se da će Svetislav Pešić uoči odlaska u Kinu donijeti odluku o konačnom spisku "orlova".

 Ko prenosi Srbija - Portoriko i kad Pešić skraćuje spisak košarkaša Izvor: Profimedia/Stefanos Kyriazis/IPA Spo/SIPA

Košarkaška reprezentacija Srbije igra prijateljski meč u sklopu priprema za Mundobasket 2023, a ujedno i prvi pred domaćom publikom. Srbija će večeras od 19 časova igrati prijateljsku utakmicu protiv Portorika u "Štark areni" i očekuje se dobra podrška navijača koji ulaznice mogu da kupe za već od 400 dinara (3.5 e), dok je TV prenos obezbijeđen na RTS. Takođe, MONDO će imati reportera na licu mjesta i na našem portalu moći ćete da pratite tekstualni prenos.

Sve zanima kako će Srbija izgledati na devet dana pred početak Svjetskog prvenstva u košarci, pošto je selektor Svetislav Pešić imao ogromnih problema oko sastava. Još uoči priprema saznao je da ne može da računa na Nikolu Jokića, Vasilija Micića, Vladimira Lučića, Nikolu Kalinića i Alekseja Pokuševskog, potom se i Nemanja Nedović povukao iz reprezentacije, da bi zbog nezaliječenih povreda morali da odustanu i Alen Smailagić i Uroš Trifunović. Na taj način, spisak se praktično "skratio sam od sebe" i samo se nadamo da neće biti novih problema.

Meč sa Portorikom, inače protivnikom u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, biće peti koji "orlovi" igraju od početka priprema. Susreti protiv Bosne i Hercegovine i Poljske odigrani su "iza zatvorenih vrata" i samo znamo da je Srbija pobijedila u njima, dok su poslije toga došli mečevi na Akropolis kupu. Srbija je bila bolja od od domaćina Grčke (71:64), dok je potom izgubila "tijesno" u preokretu protiv Italije (89:88).

Ko je ostao na okupu kod Pešića? Tu su Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Aleksa Radanov, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Dušan Beslać i Nikola Topić.

To ujedno znači da je Pešiću ostalo da "precrta" još trojicu košarkaša, a već na osnovu spiska koji budemo večeras vidjeli protiv Portorika, to će biti i tim koji će otputovati na Mundobasket. Odmah poslije utakmice protiv Portorika, košarkaši Srbije će se spakovati za put u Šenžen, gdje će igrati još prijateljski susret sa Kinom uoči Svjetskog prvenstva, pa se procjenjuje da na tako daleki put Pešić neće voditi igrače i koji neće igrati na samom završnom turniru.

Ukoliko sve bude u redu sa rovitim plejmejkerom Stefanom Jovićem, na osnovu minutaže djeluje da će višak biti neko iz četvorke: Dušan Beslać, Aleksa Radanov, Boriša Simanić i Nikola Topić. Sudeći prema svemu onome što smo vidjeli u posljednje vreme, najveće šanse da zaigra za "orlove" ima i najmlađi, MVP sa Evropskog prvenstva za juniore.

Anketa

Ko od ovih košarkaša treba da igra za Srbiju na SP?

  • Nikola Topić

    76.92% (10)

  • Aleksa Radanov

    7.69% (1)

  • Dušan Beslać

    0% (0)

  • Boriša Simanić

    15.38% (2)

Ko od ovih košarkaša treba da igra za Srbiju na SP?

Rezultati


Prijateljski meč Srbije i Kine igra se 20. avgusta u Šenženu, a dan kasnije protiv Brazila. Svjetsko prvenstvo na Filipinima, Japanu i Indoneziji počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra, a Srbija prvi meč na turniru igra protiv Kine 26. avgusta. U grupi su još Portoriko i Južni Sudan, a podsjetimo da će sve mečeve "orlova" sa Svjetskog prvenstva moći da prati cijela Srbija jer je RTS na kraju uspio da dobije TV prava.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC