• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVETISLAV PEŠIĆ SE OGLASIO I OTKRIO ŠTA GA BRINE: Jednog igrača nije pomenuo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svetislav Pešić se oglasio poslije pripremnih utakmica.

 SVETISLAV PEŠIĆ SE OGLASIO I OTKRIO ŠTA GA BRINE: Progovorio o svemu, a JEDNOG košarkaša nije ni spo Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić se oglasio i pričao o stanju u srpskoj reprezentaciji poslije Akropolis kupa. Govorio je pojedinačno o mnogim igračima i o onome što je vidio na pripremnim mečevima. Nije bilo govora o Nemanji Nedoviću koji neće biti dio reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Pričao je pojedinačno o igračima, počeo je sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Jovićem. "Bogdan je lav u horoskopu, lava prate lavovi. Nikoli talenat ne nedostaje, vidjelo se to i u Megi. Dobar je dečko, ima sve predispozicije da postigne mnogo, ima izraženu radnu etiku, iza njega je veliki rad i to se vidi. Napredovao je, nedostaju mu minuti na terenu, mnogo je trenirao, malo igrao, željan je igra. Igrači su ga prihvatili, daju mu maksimalnu podršku", počeo je Pešić razgovor za "Žurnal".

Marko Gudurić imao je ulogu plejmejkera na tim mečevima. "Tokom priprema taj dio je bio jedan od najboljih dijelova tima, ništa nam tu ne nedostaje. Momci koji pokrivaju tu poziciju više su nego sposobni da odvedu tim tamo gdje treba. Znaju da imaju povjerenje trenera i saigrača. Traje proces navikavanja i sve ide kako treba. Očekujemo i da se Stefan Jović priključi i da donese dodatni kvalitet. Ne samo da tu neće biti problema, nego ćemo imati i dodatni kvalitet, ne strahujem za organizaciju igre. Odbrana ne počinje od Milutinova i centara, već od plejeva."

Nema Nikole Jokića, tu je Nikola MIlutinov. "Fizički je spreman, za razliku od prošle godine. Dominira u napadu, ali drži našu odbranu sa pokretljivošću i visinom. Ristić igra sve bolje takođe, čekamo i da se Petrušev u potpunosti oporavi. Nije imao dane pauze, igrao je i Ljetnju ligu, poštedjeli smo ga protiv Italije. Na njega ozbiljno računamo.

Brinu selektora povrede Alena Smailagića i Uroša Trifunovića. "Obojica su pod upitnikom, vidjećemo šta će reći doktor Radovanović".

Timu se uskoro priključuje Nikola Topić. "Za njega radi vrijeme, mora da trenira, vrlo je posvećen. Mlad je, ali razumije šta su zahtjevi igrača za poziciju plejmejkera. Mnogo će nam značiti u radu. Ako se kvalifikujemo na Olimpijske igre sigurno će biti među onima na koje ozbiljno računaom, to već sada znam."

Na pitanje kako se nosi sa kritikama, Pešić se nasmijao, a potom dodao: "Kritike od ljudi od kojih nikada ne bih uzeo savjet - ne zanimaju me."

Vjeruje da će stvari u timu doći na svoje. "Idemo korak po korak. Svaki igrač nam je važan i svakome želimo da pomognemo da uradi ono što je dobro za njega i ekipu. Opet, moram da istaknem da je sjajna stvar što su svi momci pozitivni, što daju maksimum u želi da sarađuju između sebe i sa stručnim štabom. Kao i uvijek, malo je vremena. Ali, vrijeme radi za nas. Moramo da budemo racionalni i da prostor koji imamo iskoristimo na najbolji mogući način. Sada smo igračima dali dva dana slobodno, da se malo mentalno i fizički osvježe, kako bi ovaj posljednji dio do turnira, odradili u punoj snazi. Sve u svemu, imamo dosta razloga da budemo zadovoljni urađenim do sada", zaključio je Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC