• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić tvrdi - ovo nam treba! Italija opet dobila Srbiju, selektor objasnio šta se desilo!

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije Svetislav Pešić je nakon poraza od Italije rekao da nam je ovakva utakmica bila potrebna.

 Svetislav Pešić poslije poraza Srbije od Italije Izvor: Youtube/HellenicBF/Screenshot

Srbija je na drugom meču "Akropolis kupa" u Atini poražena od Italije 89:88, a selektor Svetislav Pešić nije bio nezadovoljan viđenim na meču. Rekao je poslije utakmice da su oba tima imala odličan meč i da je ekipi ovakva utakmica bila potrebna.

"Veoma dobra utakmica obe ekipe. Trebala nam je na pripremama za Svjetsko prvenstvo jedna utakmica kao večerašnja protiv Italije. Protiv tima koji ima kontinuitet", počeo je konferenciju za medije Pešić. 

On je pohvalio Italiju i istakao da je to tim koji dugo igra zajedno i zna šta hoće na terenu. Što se tiče naše igre morao je da istakne da je bilo grešaka, pogotovo u tranziciji. 

"Vrlo iskusan tim koji je zajedno tri sezone zaredom. Za nas je kao i juče bilo toplo hladno. Od vrlo dobrih odluka u odbrani i napadu, onda smo izgubili kontinuitet u odbrani. Večeras mislim da ovo nije izgovor, ali pričamo o tranzicionoj odbrani što nam je prvi cilj u cijelom meču. To je za nas jako bitno, kako reagujemo. Juče je to bilo sjajno, samo 6 poena u tranziciji, a sada Italija je dala 23 poena u prvih 5-6 sekundi napada", naglasio je iskusni trener. 

Pomenuo je i utakmicu sa Grčkom koja je dobijena, ali je iziskivala mnogo energije i iscrpila je naše momke.  

"Vrlo jaka utakmica juče, investirali smo mnogo energije. Večeras smo u nekim momentima igrali odlično u napadu. Nismo stajali, ali Italija koji igra zajedno, koji se poznaje, uvijek nalaze ekstra pas. Imali smo neizvjestan meč sa Italijom, imali smo dobre odluke. Nismo dali otvorene šuteve, ali je bitno za mene da nismo odustali i da smo imali situaciju da možemo da dobijemo meč. Za nas je najbitnije da imamo utakmicu kao večeras, visokog intenziteta, da se borimo uza svaku loptu i to nam je bitno", zaključio je on. 

Na kraju je upitan šta je to potrebno da srpski tim popravi, a bio je vrlo jasan. Bez ofanzivnog skoka i odbrane u tranziciji pobjede neće doći.  "Dio u kome se dobijau utakmice je odbrana i defanzivni skok. Ako vidite u posljednjoj četvrtini Italija je uzimala šuteve za tri, a mi nismo dobro gradili koš i uzeli su pet ofanzivnih skokova. To znači da nam je baza tranziciona odbrana i da kontrolišemo ofanzivni skok protivnika. To je sljedeća stvar na kojoj ćemo raditi, bez toga je sve teško", istakao je na kraju. 

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realno

Ne opravdavam Jokicev izostanak sa svetskog prvenstva, ali svi ovi napadi od strane "patriota" koji nikada nista nisu uradili besplatno za svoju zemlju su zaista preterani. Jokic je osvojio NBA titulu, i sezona mu je trajala od oktobra pa cak do juna sto mu je prvi put u karijeri da igra toliko mnogo utakmica. Odmor je sigurno potreban kako bi se izbegle sportske povrede. Pogledajte samo Vlatka Cancara koji je imao znatno manju ulogu u Nagetsima, ali je eto uspeo da se sad povredi sa reprezentacijom Slovenije i odsustvovace celu NBA sezonu zbog povrede. Osim toga skoro sve reprezentacije ce nastupati na svetskom prvenstvu sa gotovo rezervnim sastavima bez prisustva NBA igraca. Ako bi vec morali da biramo koje takmicenje ce Jokic da propusti, onda je bolje da se to dogodi sada za svetsko prvenstvo, pa da nam se posle odazove za olimpijadu i evrobasket. Do tada ce se isprofilisati i Nikola Jovic i jos neki mladi igraci i imacemo zaista jaku reprezentaciju. Napred Srbija!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC